Гърция също ще се бори за руските туристи

04.12.2015

След краха на добрите отношения между Русия и Турция гръцкият туристически бизнес смята да си възвърне част от изгубените през последните две години руски туристи.

Гърция

Гръцката национална туристическа организация стриктно следи ситуацията на руския туристически пазар. Потокът от руски туристи в последните две години намаля заради обезценяването на рублата. За последните девет месеца броят на посетителите от Гърция е спаднал с 62.1% до 441 000 в сравнение със същия период на 2014 г. Гръцката Банка е отчела, че от това приходите в туризма са спаднали с 69% до 342 млн евро.

Министерството на туризма на Гърция вече подготвя пакет от предложения, които ще целят да повишат привлекателността на туризма в Гърция за Русия.

Гърците изобщо не си губят времето и веднага след катастрофата на руския самолет, излетял от Шарм ел Шейх, са предложили туристическите си пакети на Руския. В тях гръцката страна гарантира безопасността на руските граждани, които ще посрещнат Нова година и Коледа в страната.

Стратегията най-вероятни ще се окаже успешна, тъй като заради кризата в Гърция всички пакети са поевтинели и са по джоба на руснаците.

В последните две години все по-популярни стават туровете в почивните дни – т.нар. city-breaks в Гърция. Те се предлагат целогодишно и стават все по-търсени. Освен градски екскурзии се провеждат и обиколки на по-малки градчета с исторически забележителности.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати