Нечуван температурен рекорд в Ню Йорк - 19 градуса преди Коледа

15.12.2015
Сентрал Парк

В Ню Йорк бе регистриран нов температурен рекорд. На 13 декември термометрите в Сентрал Парк отчетоха историческата температура от 19 градуса по Целзий.

Рекордът бе регистриран по обяд в парка в центъра на Манхатън. Синоптиците са категорични, че до момента не е имало толкова висока температура в историята на измерванията на този ден.

До момента рекордът за 13 декември бе 17.7 градуса, регистриран през 1923 година. Новата температура е дори още по-висока.

Хубавото време даде възможност на хиляди нюьоркчани да излязат навън и да прекарат целия неделен ден сред природата. Някои от по-смелите бяха заложили на къси панталонки – нещо доста нетипично за 12 дни преди Коледа.

В събота в Ню Йор се проведе фестивала Сантакон, участие в който взеха хиляди ентусиасти, пременени като елени, елфи и Дядо Коледа. Всички те се събраха на Таймс скуеър.

Коледните герои не изглеждаха на мястото си в топлия град. За да разчупят стереотипите, а и за да не прегреят, някои от участниците бяха заложили на бели тениски и червени къси панталонки. Не липсваха и белобради старци, голи до кръста.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати