Засечени са 100 нарушения в зимните курорти след проверките на КЗП

25.01.2016

Комисията за защита на потребителите е открила 100 нарушения в родните зимни курорти след проверките, които поде в началото на декември миналата година. За този период са проверени 1200 обекта в ски центровете.

Засечени са 100 нарушения в зимните курорти след проверките на КЗП

Проверяващите са се сблъскали основно с нелоялни практики и нарушения в качеството на предлаганите туристически продукти, заяви председателят на комисията Димитър Маргаритов.

По-големият брой нарушения, които ние сме констатирали, са свързани с известни разминавания в това, което като категоризация трябва да предложи съответният обект, и това, което реално се случва.

Тоест, на потребителите се предлагат услуги с по-ниско качество или пък се спестява важна информация относно цени. Най-често това се случва в менютата на ресторанти и други заведения, в които се предлагат хранителни продукти и напитки, допълва експертът пред Българското национално радио.

Хотелиерите в ски курортите са се оплакали от частни квартири, които приемат туристи, а не са се регистрирали като туристически обекти.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати