Да избегнем опашките в Париж – ето как

05.05.2016

Париж е един от най-прекрасните градове на всички времена. В повечето случаи обаче разполагаме с броени дни, за да му се насладим. Има няколко сигурни начина да избегнете опашките и да си осигурите една наистина пълноценна почивка.

Лувъра

Много хора правят грешката да прекарат по-голямата част от почивката си в Града на светлината в чакане по опашки. Ако сте решили да посетите последователно някои от най-посещаваните обекти, то това може да бъде крайно изтощително. А има толкова лесни начини да минете по бързата процедура. Ето как:

Във всички държавни музеи, включително Лувъра, Орсе и други, с изключение на Айфеловата кула, всички граждани на ЕС до 26 навършени години влизат безплатно. В повечето случаи е нужно да минете през касата, откъдето да получите безплатен билет. Във Версай дори няма нужда да чакате и минавате директно към входа.

Друга много добра идея е да се възползвате от Paris Museum Pass. Така, ако сте на повече от 26 години, ще можете да влизате във всеки музей, без да ви се налага да чакате на касите за билети. Със закупуването на една карта от бранда можете да посетите над 60 музея.

Всеки музей също има своите специфични трикове. Така например най-посещаваният музей в Париж и света – Лувъра, винаги има големи опашки, а вътре буквално не можете да се разминете от посетители. Така че е добре да се запознаете с работното му време. Във вторник Лувъра е затворен, но в сряда и петък работи до 21:45 часа. Ако в тези два дни отидете около 18 часа, няма да намерите много желаещи, а когато влезете, ще можете спокойно да се насладите на експонатите. В останалите дни затваря в 18 часа и ако не ви се чака, то си купете билет онлайн.

Айфелова Кула

Айфеловата кула също е неделима част от обиколката на Париж. Най-лесно тук е да си вземете билет за предварително влизане, с упоменати дата и час. Може да си го осигурите от официалния сайт на Айфеловата кула, да го запазите и да го принтирате.

Същата е ситуацията и с музея Орсе. С принтирания билет се насочвате към вход C. Другият вариант тук е да посетите музея в четвъртък, когато работи до 21 часа. Бъдете отпред около 18 часа и ще се възползвате и от намалението на билета.

За разлика от другите обекти, Нотр Дам, Парижката Света Богородица, трябва да се посещава рано. Между 8 и 9 часа все още е сравнително спокойно. Освен безплатен вход, всеки посетител може да се възползва и от безплатните турове на различни езици в катедралата. Още по-рано трябва да сте пред Парижките катакомби, най-добре 30 минути преди отварянето на един от най-вълнуващите атракциони. Тук предварителна продажба на билети няма и ако закъснеете, ще чакате поне два часа. Въпреки това си заслужава.

Всяка първа неделя от месец ноември до април всеки желаещ може безплатно да разгледа градините на двореца Версай. Единствения вариант да влезете по-бързо във вътрешността му, са билетите от сайта на двореца. Но пък ако сте под 26, влизате безплатно.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати