Това са най-опасните държави в света!

10.09.2016
Опасност

Съвременният свят е всичко друго, но не и безопасно място. Този тъжен, но безспорен факт може да бъде видян в многобройни статистики и анализи. Поредната такава беше публикувана наскоро от Международната служба по наркотиците и престъпността към ООН. Тя определи кои са десетте най-опасни страни в света. Рейтингите се основават на базата колко убийства се случват всяка година на 100 000 души в съответните държави.

10. ЮАР – коефициент 31

Въпреки че южноафриканците наричат себе си Слънчевата нация, истината е друга. В страната, населявана от 54 милиона човека, тежките престъпления са ежедневие. Според статистика на местната полиция всеки ден в африканската страна убиват около 50 човека.

9. Сейнт Китс и Невис - коефициент 33.6

Това е най-малката държава в Северна Америка. Дори и със своето 50-хилядно население нивата на престъпност са изключително високи. Островната република се класира 9-та със своите 33, 6 убийства на 100 000 души.

8. Свазиленд - коефициент 33.8

Свазиленд е малка африканска държава, обградена почти отвсякъде от ЮАР. Макар населението й е да малко над 1 милион, властите не могат да се справят с ширещата се там престъпност. Коефициентът на убийствата е 33.8, но по-стряскащият факт е, че средната продължителност на живота там е 43 години.

7. Лесото- коефициент 38

Също обградена от ЮАР, животът в тази малка държавица е истински кошмар. По последни данни във всяко второ семейство там има жертва на убийство. Средната продължителност на живота е 39-42 години.

6. Ямайка - коефициент 39.3

Повечето европейци смятат Ямайка за райско кътче на Карибите. Действителността е различна. Столицата Кингстън доскоро бе смятан за най-опасният град в света, изпреварващ с ежедневните убийства, ставащи там, Кабул, Дамаск и Багдад.

Гватемала

5. Гватемала - коефициент 39.9

Със своите 16 милиона жители Гватемала е най-гъсто населената страна в Централна Америка. По данни на ООН ежедневно там живота си губят 123 човека.

4. Ел Салвадор- коефициент 41

По мнението на много специалисти истинската власт в тази страна се държи от местните наркобанди. Анализите показват, че близо 80 % от многобройните убийства там също са тяхно дело.

3. Белиз - коефициент 44.7

Смятан от мнозина за рай на Земята, Белиз има друго лице, ако погледнем статистиките. През 2007 г. едноименната на държавата столица постави своеобразен антирекорд. Всеки ден в нея бе регистрирано по едно, а понякога и до четири убийства.

2. Венецуела – коефициент 53.7

Изследване през 2015 г. показа, че само 12% от венецуелците не се боят да излизат нощем от домовете си. Страховете им не са безоснователни, след като всяка година по 50 човека на 100 000 биват убивани в южноамериканската страна.

1. Хондурас - коефициент 90.4

Еднолично на върха с коефициент 90.4 е Хондурас по данни на ООН. Това в прав текст означава, че един на всеки хиляда бива убиван всяка година.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати