Архитектурно чудо! Мостът на безсмъртните в Китай

18.06.2016
Моста на безсмъртните

Мостът на безсмъртните несъмнено може да бъде определен като един от най-невероятните подвизи на архитектурата. Той се намира в Жълтата планина в Източна Азия. Мястото е наистина уникално и заслужава да бъде посетено от всеки поне веднъж в живота си.

Мостът в Жълтата планина е най-високият в света. Той е изграден сред гранитни върхове в причудливи форми, поразителна височина и невероятна природа.

Мостът на безсмъртните е известен още като Huangshan. Заставайки на моста, пред вас се разкрива спираща дъха гледка към спускащите се надолу склонове, а облаците сякаш докосват върховете на планината. Залезите пък са повече от вълшебни.

Минавайки през моста, достигате до Южната небесна порта. Пътеката се състои от няколко дървени дъски и ръждясала верига, за която всеки смел турист трябва да се държи. Единствено страхът от височината може да ви откаже да предприемете това вълнуващо пътешествие.

От другата страна, до моста може да се стигне по стръмни склонове, осеяни с множество стъпала за изкачване.

Планината е една от най-посещаваните туристически дестинации в Китай. Освен Моста на безсмъртните там има над 140 забележителности, отворени за посетители.

Мост на безсмъртните

Мястото е вдъхновение за много поети, художници и творци.

За уникалната планина от времето на династията Тан до края на династията Цин са написани над 20 000 стихотворения.

Режисьорът Джеймс Камерън е почерпил вдъхновение за създаването на измисления филм Аватар именно от Моста на безсмъртните.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати