Градовете, в които винаги трябва да носите чадър

15.10.2016
чадър

Традиционно в разгара на есента страната ни е връхлитана от поне една седмица непрекъснато дъждовно време. Може би няма да се чувствате толкова потиснати и тъжни, ако разберете, че има места по света, където валежите са с няколко десетки пъти по-обилни. Ето и градовете, в които винаги трябва да носите чадър.

Сингапур, Сингапур

Почти сигурно е, че повечето снимки, които сте виждали на Сингапур, изглеждат като пощенски картички. Истината обаче не е толкова красива. Мегаполисът е един от най-дъждовните градове в света. Там вали през 40% от времето. Гръмотевичните бури са често срещани и дъждът, който пада всяка година, е около 2300 мм на м2.

сингапур

Подгорица, Черна Гора

Макар и сравнително близо до България, черногорската столица Подгорица е един от най-дъждовните градове в света. Това обаче не пречи на успешния туристически бизнес, който градът развива, тъй като най-много вода от небето пада през месеците октомври, ноември и декември. Средното им количество е 2400 мм на квадратен метър.

Ванкувър, Канада

Защитен от Скалистите планини, Ванкувър е предпазен от суровата зима, която вилнее в останалата част на Канада. Планината обаче не може да спре дъжда и дори спомага за неговото образуване. Благодарение на това във Ванкувър вали по 160 дни в годината.

Уитиер, Аляска

Най-дъждовният град в Северна Америка е Уитиер, който се намира в Аляска. До населеното място се стига единсвено с лодка или влак, а там вали по 200 дни в годината. Количеството на валежите е 7600 мм на квадратен метър.

копенхаген

Копенхаген, Дания

Средно около 180 дъждовни дни в годината трябва да търпят жителите на датската столица Копенхаген. Въпреки това градът има мек и умерен целогодишен климат. Най-подходящи за туристическа обиколка на Копенхаген са месеците февруари, март и април. Все пак дори и тогава е препоръчително да носите дъждобран в сака си.

Кибдо, Колумбия

Поради своя екваториален климат и непосредствена близост до Андите, в колумбийското градче практически вали всеки един ден в годината. Поради условията на постоянни и интензивни бури, Кибдо често получава по-малко от няколко часа слънчева светлина дневно и то само сутрин.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати