Копенхаген стана европейски град на годината за 2017 г.

21.11.2016
Копенхаген

Копенхаген стана европейски град на годината за 2017 година. Столицата на Дания успя да се пребори за престижното първо място, изпреварвайки другите конкуренти, сред които Монпелие, Франция и Айндховен, Холандия, на традиционния конкурс на Академията по урбанизъм и да спечели наградата за втори път от 2006 г. насам.

Наградата, която се присъжда от британската неправителствена организация, насърчава зеления начин на живот, както и добрите условия за пешеходци и велосипедисти, които местните власти създават.

Копенхаген е впечатлил представителите на академията със своите стандарти за интелигентно, всеобхватно и устойчиво градско развитие, които се съблюдават и спазват за последните 40 години.

Копенхаген, Дания

Столицата на Дания е сред градовете, които продължават да растат и да се развиват, създавайки нови гъстонаселени райони, които се отличават с високи нива на удобства.

Същевременно в Копенхаген се запазва духът на знакови квартали, разположени около достъпен за всички център, който в максимална степен се възползва от близостта на пристанището.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати