Пампорово и Чепеларе се обединиха в супер курорт Пампорово-Мечи чал

09.12.2016
Пампорово

Ски центровете Пампорово и Чепеларе се обединиха и от тази зима споделят общ сезон. Чепеларе вече е част о новата супер дестинация Пампорово-Мечи чал, а амбициозните планове на инвеститора са двете ски зони да бъдат свързани с лифт през следващите 3-4 години.

Местните представителите на бизнеса очакват силен и успешен зимен сезон, като очакванията след сливането са новият суперкурорт да привлече повече чуждестранни туристи. Мечтата на всички е Пампорово-Мечи чал да се превърне в привлекателна дестинация с над 70 км писти.

С наближаването на официалното откриване на сезона в Пампорово започна и изкуственото заснежаване на пистите в курорта.

Междувременно стана ясно, че предстои изграждане на допълнителен лифт в Чепеларе и още едно въжено съоръжение, което за свързва Мечи чал с Пампорово.

След тазгодишното обединение на двата курорта придвижването на туристите между Пампорово и Чепеларе ще се осъществява чрез шатъли-бусове, а ски картата за Пампорово ще важи и за лифт Мечи чал.

Официалното откриване на новия сезон в Пампорово ще се състои този събота, 10 декември, на плац Студенец в подножието на писта Стената. Специален гост на церемонията ще бъде министърът на туризма от правителството в оставка Николина Ангелкова.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати