Спад в нарушенията в туризма

04.02.2017
Боровец

През последната година нарушенията в сферата на туризма са намалели, информират от Комисията за защита на потребителите. Повече от 8000 проверки са извършили експертите на КЗП за изминалата година, като едва в 10 процента от случаите са установени нарушения.

В момента във фокуса на комисията са зимните курорти и туристическият продукт, който се предлага там. От началото на активния сезон са направени над 800 проверки, като данните от тяп са доста положителни.

Констатирани са и някои нарушения, като най-често се касае за разминаване на обещаното с предоставеното на място. Има засечени и опити за заблуда относно степентта на категоризация на обектите, което от своя страна е свързано с обема и качеството на услугите, които се предоставят.

Освен хотелите и заведенията, тази зима се проверяват и ски пистите. Следи се тяхното привеждане да е в съотвествие с изискванията на новата наредба, която въвжеда единен стандарт за информацията, която трява да бъде предоставена на туристите за всяка писта.

И тази година Комисията за защита на потребителите е разкрила временни приемни в планинските курорти Банско, Боровец и Пампорово, където гражданите да могат да подават сигнали и жалби.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати