Измамените български туристи все още си чакат парите

17.07.2017
Измамените български туристи все още си чакат парите

Измамените български туристи с анулирани резервации за почивка все още не са получили парите си. Туристическата агенция е на път да загуби регистрацията си.

Скандалната измама остави десетки българи без шанс за почивка на прага на отпуската им. Те се оказаха без резервации, след като си закупиха фалшиви ваучери за пътуване с туристическата фирма Мадес груп през онлайн платформата Травел базар.

Дни преди заминаването резервациите им са анулирани, а от агенцията обещават да върнат заплатените пари. И до днес обаче гражданите не са видели и лев от тях, а офисът на Мадес груп в София остава затворен.

След като измамата бе разкрита, последваха некоординирани действия от страна на Травел базар. От фирмата първо променили целия текст в сайта си, а след това го спрели заедно с фейсбук страницата си. По-късно сайтът отново бил пуснат, като дори има нови предложения за късни почивки в Гърция.

Управителят на туристическата агенция Мадес груп Манол Иванов се разграничи от Травел базар. Той обясни, че те не работят с тях и никой пакет не е пуснат от тяхната фирма и не е валиден. Управителят заяви, че в сметките на фирмата му не са постъпвали пари, защото не са предлагали туристически пакети. Иванов не чувства никаква вина и дори смята, че е ощетен.

В момента Комисията за защита на потребителите извършва проверка и на двете фирми. Това не е първият случай, в който постъпват оплаквания от Травел базар. Предстои на фирмата да бъде съставен акт за административни нарушения.

Ако дружеството не възстанови платените от потребителите суми и КЗП установи наличие на нелоялна търговска практика, предстои забрана за дейността му. Министерството на туризма също прави проверка. Министърът на туризма вече обмисля дали да не заличи регистрацията на некоректните фирми.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати