Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Първият подводен ресторант в Европа отваря врати

Първият подводен ресторант в Европа отваря врати

Пламена M.Пламена M.
Джедай
206
Подводен ресторант

Първият подводен ресторант в Европа е на път да отвори врати. Той се намира в Норвегия и обещава да изуми гостите си.

Уникалният по рода си ресторант ще бъде изпълнен по проект на норвежки архитекти. Техни предишни постижения са фасадата на Норвежката Национална опера и балет и библиотеката Александрина в Египет. Подводният ресторант в Норвегия ще бъде едно нетрадиционно заведение, което ще се разположи на най-южната точка на норвежкото крайбрежие.

Старт на проекта ще бъде даден праз февруари 2018. По план подводният ресторант трябва да отвори врати в началото на 2019 година.

Подводното заведение ще носи атрактивното име Under /виж галерията/. То ще е разположено на точно 5 метра под водата. Ресторантът ще бъде на 3 етажа и ще може да приюти до 100 души. Те ще могат да се наслаждават на настроението на морето, без да се страхуват от него.

На първия етаж на подводния ресторант ще бъде разположен бар със шампанско. На най-долния пък посетителите ще могат да се насладят на гледка от 11-метров панорамен прозорец, разположени удобно на някоя от двете дълги или няколкото по-малки маси. За да осигурят на клиентите спокойствие и комфорт, архитектите и дизайнерите ще разчитат на хубава осветеност и естествени материали.

Подводния ресторант няма да служи само за посрещане на клиенти и ценители на силните усещания. Извън часовете за масови посещения мястото ще се използва за изследване на околната среда и поведението на морските обитатели през различните сезони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати