Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Топ 5 дестинации за вегетарианци и вегани

Топ 5 дестинации за вегетарианци и вегани

Пламена M.Пламена M.
Джедай
206
3 от 5 Снимки

Чианг Май, Тайланд


Северната тайландска провинция е една от най-благодатните дестинации за вегетарианци и вегани. В местната кухня подправките и вкусовете се преплитат в едно пикантно-кисело предизвикателство за небцето. Докато мазнините и олиото се избягват, месните наблягат на плодовете и зеленчуците, оризът, морските дарове и буболечките. Вегетарианските ресторанти са обозначени със жълта табела с една – единствена буква. Там храната се приготвя с прясна местна продукция и с много соя. Поднася се с пищна декорация.

Вегетарианците и веганите стават все повече. Начинът им на хранене често се оказва спънка в желанието им да пътуват. Причината е липсата на подходяща храна за консумация.

Всеки веган и вегетарианец се нуждае от разнообразно хранене с точно определени храни и продукти. А някои държави просто не ги предлагат. Има и такива, за които подобен тип ограничения са непонятни.

За щастие на всички последователи на веганизма и вегетарианството, безмесното хранене става все по-популярно в световен мащаб. Причините са както културни, така и екологични и диетологични. Ето защо има и много повече места, на които може да похапнете вкусна храна, подходяща за режима.

Кои са 5-те най-подходящи дестинации за вегани и вегетарианци, може да видите в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати