Бевърли Хилс

04.04.2011
Кметството в Бевърли Хилс

Бевърли Хилс (Beverly Hills) е световноизвестен като лоно на филмовата гилдия. Бевърли Хилс е синоним на лукс, лайфстайл, скъпи магазини, бутици и заведения, където могат да се видят популярни лица от световния шоубизнес. Градът е разположен в американския щат Калифорния, като е почти изцяло обграден от „Града на ангелите”. Бевърли Хилс е в окръг Лос Анджелис, като само част от източната му граница, при Дохъни Драйв (Doheny Drive) граничи със Западен Холивуд.

Бевърли Хилс е разположен на обща площ от 14.70 кв. км и е доста трудно да се определят точните му граници. В града живеят около 34 000 души, като има ясно „класово” разделение на жилищните площи. С други думи колкото по-нависоко към хълмовете са жилищата, толкова по-известни личности се предполага, че живеят в тях.

Главните пътни артерии на Бевърли Хилс от изток на запад са булевардите Уелшир (Wilshire), Санта Моника и Сънсет булевард. Най-скъпите и исикани бутици и магазини могат да се намерят на култовите Родео Драйв и Бевърли Драйв. На север към долината Сан Фернандо води Колдуотър Каньон Драйв (Coldwater Canyon Drive).

Повечето хора в Бевърли Хилс на юг от булевард Сънсет живеят в апартаменти, докато на север са разположени жилищата с по-висока цена. Най-скъпите къщи и имения могат да се видят в самите хълмове на храда. Най-евтините апартаменти в Бевърли Хилс са концентрирани на юг от Уелшир булевард. Почти всички офиси на фирми и държавни служби в Бевърли Хилс се намира на юг от булевард Санта Моника, като изключения правят само Бевърли Хилс Хотел и Бевърли Хилтън Хотел.

Бевърли Хилс

Сам по себе си Бевърли Хилс се приема като една от главните забележителности на Лос Анджелис. Наред с Холивуд и Малибу, прословутият Кодак тиътър, където всяка година се раздават престижните награди „Оскар”), булеварда на звездите, където най-големите звезди на шоубизнеса притежават собствена звезда, на която има отпечатък на ръка и съответното име, сред най-обикнатите места тук са известните плажове на Малибу, Венис, Санта Моника и Зума.

Едно от Култовите места в Бевърли Хилс е едноименният хотел, намиращ се на Сънсет булевард. За първи път този култов хотел отваря врати на 12 май 1912 г. Оригиналната постройка е проектирана във възрожденски стил с красиви и обширни градини. От началото на съществуването на града Бевърли Хилс хотел е централно място за срещи на много бизнесмени и известни личности. Повечето хора в Бевърли Хилс го наричат просто „Хотела”.

По булевард Санта Моника пък се простира градския парк (Beverly Gardens Park). Окрит през 1911 година, паркът служи за условното разделение на жилищните от търговските части на града. Градският парк разполага с пейки, алеи, изкуствено езеро, а два пъти годишно той е арена на Панаир на изкуствата, известен като "Affair in the Garden”. Веднъж в годината в парка на Бевърли Хилс се провежда и Фестивал на храната.

Бевърли Хилс дори има собствена серия парфюми, които улавят по неповторим начин атмосферата и дух на един от най-популярните градове в щатите. Колекцията от аромати включва три парфюма: Rodeo, Iconic и Must Have, съдържащи нотки на растения и цветя, които се срещат в Бевърли Хилс, Калифорния, включително дива роза, калифорнийски божур, див калифорнийски сладък грах и див калифорнийски кедър.

В околностите на Бевърли Хилс също има красиви и интерсни места за посещение, сред които са Национален Парк Йосемити, Долината на смъртта, разлома Сан Андрес, както и остров Санта Каталина, които се намират в посока югозапад.

3.3
Общо 7 гласували
5 1
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати