Лонг Бийч

03.12.2011
Град Лонг Бийч в Калифорния

Лонг Бийч е перфектната дестинация в Калифорния. Намира се в южната част на американския щат, където Тихият океан мие бляскавите брегове на града. Често Лонг Бийч е наричан „Аква столицата на нацията”.

Може би най-голямата атркация в Лонг Бийч след страхотните плажове, разбира се, е легендарният кораб Куин Мери. През 1967 година, след повече от 30 годишно плаване, величественият плавателен съд пуска за последно котва именно в Лонг Бийч. В Куин Мери ще научите много интересни подробности за историческия лайнер, както и за Втората световна война, по време на която корабът е използван за укрепление на войски. Всъщност великолепното съоръжение е дори по-голямо от друг легендарен кораб – Титаник, с цели 60 метра. Смята се още, че великобританският Куин Мери е бил най-бързият за времето си плавателен съд.

На територията на кораба можете да пазарувате, да хапнете и дори да прекарате една вечер в първокласните каюти. Освен това целогодишно Куин Мери е дом на много и различни събития – от автомобилни изложения до музикални фестивали и празненства за Хелоин. Там винаги се случва нещо интересно.

В Лонг Бийч се намира друга топ туристическа атракция - Аквариума на Пасифика. Тихият океан е най-големият в света, това предполага и страхотно разнообразие от видове, населяващи водите му. В аквариума в слънчевия калифорнийски град се отглеждат на 12 хиляди обитатели, представители на над 500 вида животни. Посетителите на аквариума могат да видят още пъстри рифове, да се докоснат(буквално) до някои от над 150-те акули в Shark Lagoon. Освен това ще имате възможност лично да нахраните екзотични видове папагали, да се потопите в атмосферата на океана чрез 4D прожекции. Наскоро мениджърите на аквариума преброиха своя 13 милионен посетител. Мнозина медии определят мястото като най-добрата дестинация за семейно посещение след Дисниленд.

В калифорнийския град се намира и друг интересен комплекс за спорт и развлечения - Long Beach Convention and Entertainment Center, където се провеждат много турнири и концерти. Там се намира най-големият стенопис в света. В сградата Wyland murals, върху площ от 11 хиляди квадратни метра, е изрисувана фреска на мигриращи сиви китове и други океански обитатели, които могат да бъдат открити около града.

Друго посещавано място е крайбрежното селище Shoreline Village, където по мнение на туристите има страхотна храна, уникални магазини и разнообразие от възможности за развлечения. Популярни сред туристите са още комплексът Recreation Park, намиращ се в югоизточната част на града, както и местността Long Beach Greenbelt.

Лонг Бийч, Калифорния

Лонг Бийч е едно от малкото места в САЩ, където туристите имат уникалната възможност да се плават с гондола по романтичните канали на квартала Неапол.

Извън водните приключения Лонг Бийч запознава своите посетители с историята си чрез няколко паметни забележителности. Една от тях е ранчото Лос Черитос – може би първата постройка в новосъздадения град. Сградата-музей е построена през 1844 г. от търговеца Джонатън Темпъл. Друга подобна забележителност е ранчото лос Аламитос, намиращо се в един от кампусите на Калифорнийския щатски университет.

Пристанището на Лонг Бийч е едно от най-големите и натоварените не само в САЩ, но и в целия свят. От него до голяма степен се определя просперитета на сравнително малкия, 462 хиляди души население, калифорнийски град.

Лонг Бийч е седмият по големина град в Калифорния. Въпреки това е едно от най-предпочитаните места в този щат. Лонг Бийч се намира само на 32 километра от Лос Анджелис и на 169 км северно от Сан Диего.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати