Акапулко

25.04.2013
Акапулко

Акапулко (Acapulco) е град в Мексико с население от над 688 000 души. Официалното име на град Акапулко е Акапулко де Хуарес (Acapulco de Juаrez). Името на града произлиза от древно съчетание от думи, която означава мястото, където са били унищожени тръстиките.

Допълнението де Хуарес е било добавено през осемдесетте години на деветнадесети век. Целта на допълнението към името на града е било да се почете бившият президент на Мексико Бенито Хуарес (Benito Juаrez).

Акапулко е известен като Ривиерата на Америка, защото представлява живописен курорт на крайбрежието на Тихия океан. Туристите посещават курорта през цялата година, тъй като тук климатът е топъл, а златистите плажове спомагат за осигуряването на перфектен тен. Акапулко е станал любимо място за почивка на звездите от Холивуд (Hollywood) през петдесетте години на двадесети век.

Град Акапулко, Мексико

Акапулко е изпълнявал функцията на пристанище. Градът е известен и като най-известния и най-голям балнеологичен център на страната.

Акапулко се дели териториално на две части, като в северната част са концентрирани сгради, построени през петдесетте години на двадесети век, а в южната част се намират модернистични сгради и луксозни хотели.

Градът е разположен на красивия бряг на голям залив, покрай който са построени хотели, подходящи за различни вкусове и финансови възможности. Сред най-известните хотели е хотел Мундо Империал.

В Акапулко може да се види националният парк Папагайо (Papagayo). Той е бил открит през четиридесетте години на двадесети век, за да събере на едно място представителите на различни видове папагали. В парка има три изкуствени езера, като едно от тях е разнообразено с пиратски кораб.

В парк Папагайо има аквапарк и обсерватория, която е снабдена с мощни телескопи, с които да се наблюдават небесните тела. Паркът разполага с площадка за птици, която е много атрактивна за туристите. На нея могат да се видят много различни видове папагали, които изненадват с изобилието от ярки цветове.

Една от забележителностите на Акапулко е атракционът на професионалните гмуркачи. Той се намира на скалата Ла Кебрада (La Quebrada). Всеки може да види как от височина 45 метра професионални гмуркачи скачат във водата. За по-голям ефект през нощта гмуркачите скачат с факли в ръка. Само най-опитните гмуркачи могат да се справят с трудните скокове, тъй като трябва да изчислят скока спрямо вълните, за да не се стигне до фатален край.

Любителите на нощния живот могат да му се насладят с пълна сила, защото в Акапулко е пълно с нощни клубове с различна насоченост. В града има дори спортни клубове, които работят по късните часове.

В Акапулко има голямо количество различни видове ресторанти и туристите могат да опитат ястия от най-различни кухни. Някои от ресторантите имат и басейни, тъй като нуждите на туристите са разнообразни и трябва постоянно да бъдат изпълнявани и най-малките им капризи.

В Акапулко е разположен археологически музей, където са събрани много ценни артефакти, даващи възможност да се разберат подробности от живота на древните обитатели на местността, където днес се намира градът.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати