Краби

22.01.2014
Краби

Тайланд е една от предпочитаните туристически дестинации, грабваща погледите на гости от цял свят. Тайната ѝ се крие в невероятно белите ѝ плажове, кристално чистите води на Адаманско море, свежия морски бриз и необятните възможности за прекарване на свободното Ви време. Може би един един от най-красивите градове на тази азиатска държава е Краби (Krabi), разположен в едноименната провинция в южните части на страната.

Наред с красотата, която очарова посетителите на Краби, този град включва освен суша и около 10 големи острова, както и множество малки, повечето от които са необитавани. Ако искате да прекарате една незабравима ваканция насред природата, необезпокоявани от хорската глъч и натоварения трафик от автомобили, така характерни за големите градове, Краби е идеалният избор за Вас.

За разлика от тайландската столица, която се гордее както със своите архитектурни и исторически паметници, така и със своите модерни сгради, Краби е известен единствено с уникалната си природа. На фона на усамотени скали, ослепително бели плажове, малки острови и чистите води на океана, които се виждат в далечината, Краби е едно истинско бижу. Привличал е погледите на много известни личности и е служил за вдъхновение на поети, художници и режисьори. Тук са снимани популярните филми "The Quest" с Жан- Клод Ван Дам и "Tomorrow Never Dies" с Пиърс Броснан в ролята на Джймс Бонд.

Основните забележителности на града са безспорно плажовете Ралеи и Ао Нанг. Първият представлява отрязана от морето огромна планина с красива лагуна в нея, а вторият е особено популярен сред сърфистите и любителите на лукса. Ако предпочитате усамотението по-добрият избор за Вас е Ралеи, докато Ао Нанг ще Ви грабне с огромните си хотелски вериги, водолазни центрове и шикозни ресторанти.

В близост се намират и някои от най-забележителните паркове на страната. Това са Than Bokkharani и Khao Phanom Bencha. Интерес представлява и тигровата пещера, намираща се в манастир, който е един от най-интересните в тази част на Тайланд. В изградената от варовик скала се виждат 1272 издълбани стъпки, които водят до големия отпечатък от крака на Буда.

Плаж Краби

На изток от Краби е храмът на Уат Клонг Том, който е превърнат в музей, съдържащ древни камъни, бронзови сечива, монети и глинени съдове, датиращи от повече от 500 години.

Тези от Вас, които искат в максимален начин да се слеят с природата, могат да си наемат лодка от пристанището на града и да посетят по-малките острови. На тях няма хотели или ресторанти, дори няма и електричество и ако не се притеснявате да останете сами насред дивата природа, са идеалното място за Вас. Тук ще усетите по най-добрият начин автентичната тайландска екзотика, която векове наред е пленявала посетителите на Източна Азия.

Краби е целогодишно посещавана туристическа дестинация, тъй като тук годишните температури са между 27 и 30 градуса по Целзий. Градът е и лесно достъпен. Разположен е само на около 170 км. от остров Пукет и освен това можете да избирате между превоз със самолет, автобус, ферибот или автомобил. Ако идвате от Банкок можете да използвате редовните самолетни линии. Ако предпочитате пътешествията по вода, пътят от Банкок до Краби ще Ви отнеме около два часа.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати