Блумингтън

06.03.2014
Блумингтън
Снимка: MARELBU

Заоблените хълмове на Блумингтън (Bloomington) създават великолепен фон за най-голямата забележителност на града - Университетът на Индиана. Атмосферата на колежански град, многобройните нощни заведения и барове му придават завършен вид заедно с неговия северен съсед Индианаполис.

Блумингтън се намира в Индиана, Съединени американски щати. Той е административен център на окръг Монро и е населяван от около 75 000 души. Макар да не е сред популярните туристически дестинации, той има какво да предложи на своите посетители. Ето по-известните от тях:

- Тибетския културен център, в който можете да се отдадете на медитация и да разберете много неща за културата в Тибет;

- Музеят на изкуствата към Университета на Индиана, който се намира в неговия кампус. Представена е отлична колекция от ориенталски и африкански произведения на изкуството, както и смесица от европейско изкуство, датиращо от Средновековието до наши дни.

- Музеят на световната култура, който завежда своите посетители на антропологична разходка назад във времето и им показва развитието на технологиите, предметите от бита и дрехите по целия свят.

- Винарната на Оливър, която не само че ще Ви смае с изрисуваното си с цветя подземие, но ще Ви предложи и безплатна дегустации на около 20-те вина, които се произвеждат в нея. Най-търсеното безспорно е виното, приготвено от къпини.

Университе Индиана

Нощният живот в града е напълно такъв, какъвто се полага да е за колежански град, намиращ се в Централните Щати: всичко се върти около бирата и рока. Заведенията и баровете тук са безброй. Можете да посетите The Crazy Horse, където се предлага истинска бирена армия, състояща се от над 80 вида. Заведението Nick`s отвън изглежда като старомоден английски пъб, но отвътре се лее бира и се обсъждат футболните резултати.

Заведенията за хранене също са много. Сред тях се отличава Snow Lion, който някога е бил собственост на племенник на Далай Лама. Той е един от малкото тибетски ресторанти в града и предлага пикантни ястия и автентични декори, които ще Ви отведат директно в Тибет.

The Lauhing Planet пък предлага буритос, традиционното ястие от мексиканска кухня, както и много органични ястия, приготвени от местната им продукция.

Градът е известен и с това, че в него умира американският биолог Алфред Кинси, основал през 1947 г Института за изследване на секса, пола и репродуктивността. Изследванията му върху сексуалността повлияват дълбоко на обществените и културни ценности в Щатите и много други страни през 60-те години, когато настъпва сексуалната революция.

Можете да посетите Блумингтън по всяко време на годината, тъй като той е еднакво очарователен през всички годишни сезони. Разходките из града са най-приятни през лятото, но от друга страна тогава населението на Блумингтън драстично намалява, тъй като студентите излизат във ваканция и много от тях се връщат по родните си места.

4
Общо 5 гласували
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати