Руините в Хоентвил

18.12.2010
Hohentwiel

Руините на Хоентвил (Hohentwiel Castle) се намират в красива и живописна местност в района Хегау в немската провинция Баден Вюртенберг. В тази живописна южна част на Германия, над града Зинген се извисяват тези историческите руини, които са останали от ранносредновековния замък Хоентвил . Само на около 30 км е разположено езерото Констанц.

Руините са разпръснати на площ от 22 акра върху вулканично плато, откъдето се открива невероятно красива гледка на цялата местност. За да стигнете со Хоентвил трябва да вървите доста време по стръмен и постоянно извиващ се павиран път.

Изходната точка е старото гробище на града, а е добре да се подготвите психически и физически за продължително вървене през кал, чакъл и стръмни калдаръми. Стигнете ли обаче до руините на Хоентвил , ще разберете, че цялото усилие си е струвало. Панорамата от високото плато към града и цялата местност е една от онези природни гледки, които може да съзерцавате с часове без да ви омръзне.

Планината, на която е разположен замъкът Хоентвил е известна още и с най-високо разположените планински лозови масиви по склоновете й. Районът около самият замък е бил заселен още някъде в епохата на неолита, около 5000 г. пр. н.е. От този древен период са останли следи и археологически доказателства, че тук хората са били земеделци, а също така са отглеждали и животни.

Смата история на замъка Хоентвил започва някъде през 10 в., когато през 914 година крепостта е изградена от баварски благородници. По това време Хоентвил е бил седалище на крал Конрад. През тези и следващите векове крепостта търпи извънредно много вражески нападения, но въпреки всичко остава стабилна и непревземаема.

Hohentwiel castle

Във вътрешността на Хоентвил е бил изграден манастирът „Св. Георги”. През 1005 г. той е преместен в Щайн Рейн, намиращ се в днешна Швейцария. Крепостното укрепление загубва блясъка си на непревземаем замък през 1122 г. Едва през 1300 г. то е във владение на влиятелната фамилия фон Клингенберг. Голяма част от руините днес в Хоентвил са останали още от оригиналните постройки на замъка.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати