Езерото Хейс

25.01.2011
Езерото Хейс

Езерото Хейс (Lake Hayes) с неговата спокойна и романтична панорама е едно от най-сниманите в цяла Нова Зеландия. Хейс е разположено на територията на Южния Остров, в долината, известна като Вакатипу (Wakatipu). Това е изключително красива местност, заобиколена от стръмни планински възвишения, в центъра на която е разположено езерото Хейс.

Тя попада в централната част на новозеландската област Отаго, известна като Централно Отаго (Central Otago). Най-близките населени места до Хейс са приятните градчета Куинстаун (Queenstown) и старинното градче Ароутаун (Arrowtown).

Нова Зеландия е популярна като земя с изключително красиви природни забележителности благодарение на разнообразните образувания на природата, които могат да се видят на малко разстояние. езерото Хейс е едно от най-идиличните и спокойни места, което днес се посещава главно с две цели – приятна разходка и отдих сред природата и като идеално място за сватбени тържества. Освен това в района е широко застъпено винопроизводството, като посетителите могат да посетят някоя от местните изби и да дегустират вина.

Сред приятните места в района на езерото Хейс е приказното имение Stoneridge Estate, където редовно се празнуват сватбени тържества. Тук младоженците имат възможност да отпразнуват мечтаната си сватба в един романтичен каменен параклис насред хълмовете.

Гледката към Stoneridge Estate в съчетание с фона от планински възвишения и кристалната вода на езерото Хейс е като излязла от приказките. В имението е организирана и картинна галерия, където са изложени художествени произведения на изкуството на много известни в Нова Зеландия художници. Един от тях е Peter Beadle.

За любителите на хубавите вина е задължително посещението на винарната Amisfield. Тук собствениците са положили старателни грижи да превърнат производството на вино в изкуство, което смесват традиция и технология, с истинския дух на Нова Зеландия. Винарната е разположена съвсем близо до ръба на кристално чистите води на езеро Хейс, като посетителите винаги могат да дегустират най-добрите на пенливи вина.

В избата на винарната може да се резервира предварително и маса, където човек с лекота може да се отдаде на хубава храна и качествени вина с приятели. А езерото Хейс и величествените планини, които го заобикалят завършват хармонията на преживяването. Разходката покрай този естествен воден басейн е еднакво приятна както през деня, така и през нощта, когато луната и звездите се отразяват в спокойните води.

Хейс е разположено само на 21 км от туристическия град Куинстаун, където има още безброй възможности на приятни преживявания. Ароутаун пък е едно малко старомодно градче, което в края на 19 век се разраства покрай добива на злато. Името на езерото Хейс се свързва с D. Hay, който бил австралиец, дошъл по тукашните земи през 1856 година, за да отглежда овце. Името на езерото Хейс понякога се свързва и с местния герой – капитан Били Хейс (Bully Hayes).

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати