четвъртък, 29 юни [ ]

От къде извира марица

От къде извира марица - туристически новини, атракции и забележителности. Материали за От къде извира марица от света на туризма. Всичко за От къде извира марица в Pochivka.com.

От къде извира марица - актуално -  Река Марица Река Марица
08.10.2011
Марица е най-пълноводната и третата по дължина река в България. В древността Марица се е наричала Хеброс или Хебър. На старотракийски език Марица значи езеро или голяма вода.
:МарицаРека МарицаХебър
От къде извира марица - актуално -  Откриват Плажа на Марица Откриват Плажа на Марица
28.07.2015
Проектът Плажът на Марица е намеса в градската среда. Идеята е да мястото отново да стане притегателно за хората, както едно време.
:ПловдивПлажът на Марица
От къде извира марица - актуално -  Панаир на здравето и спорта събира младежи в Димитровград Панаир на здравето и спорта събира младежи в Димитровград
10.05.2015
Събитието ще включва още весели и увлекателни игри на открито. А най-добрите от състезателите ще получат и награди.
:ДимитровградСъбития в ДимитровградПанаир на здравето
От къде извира марица - актуално -  Река Арда Река Арда
10.12.2012
Река Арда се намира в южната част на България и преминава в Гърция. Реката извира от планината Родопите и е дълга над 270 километра. Река Арда се влива в река Марица.
:АрдаРека Арда
От къде извира марица - актуално -  Пловдив чества 132 години от освобождението си Пловдив чества 132 години от освобождението си
14.01.2010
На 15 януари от 11. 00 часа в Пловдив ще се проведе тържество, на което ще бъдат отбелязани 132 години от освобождаването му от турско робство.
:ПловдивКапитан БурагоОсвобождението на Пловдив
От къде извира марица - актуално -  Дефилето за Велинград затворено до 15 декември Дефилето за Велинград затворено до 15 декември
19.11.2012
Представителите на туристическия бранш, както и гражданите на Велинград се надяваха дефилето към курорта да бъде отворено до средата на месец ноември. Но уви, ремонтните дейности тук ще продължат до 15 декември.
:ВелинградПътищаСПА столицата на Балканите
От къде извира марица - актуално -  Фонтанът на дъгата в Сеул Фонтанът на дъгата в Сеул
14.12.2012
Фонтанът на дъгата в Сеул, наричан още като Лунният фонтан на дъгата е известен като най-дългият фонтан в целия свят. Фонтанът на дъгата в Сеул е включен в Книгата на рекордите Гинес. Фонтанът на дъгата се намира на моста Банпо.
:Фонтанът на дъгатаФонтани в СеулЛунния фонтан
От къде извира марица - актуално -  Най-скъпата сянка е на Св. Константин и Елена Най-скъпата сянка е на Св. Константин и Елена
21.07.2015
В разгара на лятото сме и стотици туристи вече събират тен на родното Черноморие. Но преди да стегнете куфарите и да се отправите към морето е добре да се информирате къде колко ще ви струва сянката.
:Св. Константин и ЕленаПлаж на Св. Константин и Елена
От къде извира марица - актуално -  Пловдив се хвали с най-дълга пешеходна зона в Европа Пловдив се хвали с най-дълга пешеходна зона в Европа
29.08.2014
От днес градът под тепетата има пешеходна зона с дължина 1750 метра, което е с 50 метра повече от досегашния рекордьор – датската столица Копенхаген.
:ПловдивЗабележителности в ПловдивПешеходна зона в Пловдив
От къде извира марица - актуално -  Безплатна коледна вечеря предлага Бачковският манастир Безплатна коледна вечеря предлага Бачковският манастир
15.12.2014
Игуменът на Бачковският манастир архимандрит Симон заяви пред вестник Марица, че трапезата на Бъдни вечер ще е безплатна за всички миряни, които ще посетят храма на празника.
:Бачковски МанастирЛитургии в Бачковски манастирКоледа в Бачковски манастир