вторник, 5 май [ ]

От къде извира марица

От къде извира марица - туристически новини, атракции и забележителности. Материали за От къде извира марица от света на туризма. Всичко за От къде извира марица в Pochivka.com.

От къде извира марица - актуално -  Река Марица Река Марица
08.10.2011
Марица е най-пълноводната и третата по дължина река в България. В древността Марица се е наричала Хеброс или Хебър. На старотракийски език Марица значи езеро или голяма вода.
Още:МарицаРека МарицаХебър
От къде извира марица - актуално -  Река Арда Река Арда
10.12.2012
Река Арда се намира в южната част на България и преминава в Гърция. Реката извира от планината Родопите и е дълга над 270 километра. Река Арда се влива в река Марица.
Още:АрдаРека Арда
От къде извира марица - актуално -  Пловдив чества 132 години от освобождението си Пловдив чества 132 години от освобождението си
14.01.2010
На 15 януари от 11. 00 часа в Пловдив ще се проведе тържество, на което ще бъдат отбелязани 132 години от освобождаването му от турско робство.
Още:ПловдивКапитан БурагоОсвобождението на Пловдив
От къде извира марица - актуално -  Дефилето за Велинград затворено до 15 декември Дефилето за Велинград затворено до 15 декември
19.11.2012
Представителите на туристическия бранш, както и гражданите на Велинград се надяваха дефилето към курорта да бъде отворено до средата на месец ноември. Но уви, ремонтните дейности тук ще продължат до 15 декември.
Още:ВелинградПътищаСПА столицата на Балканите
От къде извира марица - актуално -  Пловдив се хвали с най-дълга пешеходна зона в Европа Пловдив се хвали с най-дълга пешеходна зона в Европа
29.08.2014
От днес градът под тепетата има пешеходна зона с дължина 1750 метра, което е с 50 метра повече от досегашния рекордьор – датската столица Копенхаген.
Още:ПловдивЗабележителности в ПловдивПешеходна зона в Пловдив
От къде извира марица - актуално -  Фонтанът на дъгата в Сеул Фонтанът на дъгата в Сеул
14.12.2012
Фонтанът на дъгата в Сеул, наричан още като Лунният фонтан на дъгата е известен като най-дългият фонтан в целия свят. Фонтанът на дъгата в Сеул е включен в Книгата на рекордите Гинес. Фонтанът на дъгата се намира на моста Банпо.
Още:Фонтанът на дъгатаФонтани в СеулЛунния фонтан
От къде извира марица - актуално -  Безплатна коледна вечеря предлага Бачковският манастир Безплатна коледна вечеря предлага Бачковският манастир
15.12.2014
Игуменът на Бачковският манастир архимандрит Симон заяви пред вестник Марица, че трапезата на Бъдни вечер ще е безплатна за всички миряни, които ще посетят храма на празника.
Още:Бачковски МанастирЛитургии в Бачковски манастирКоледа в Бачковски манастир
От къде извира марица - актуално -  Река Тунджа Река Тунджа
17.11.2012
Тунджа е втората по дължина река в България. Тунджа е една от най-значимите реки в страната и водите й са ценен ресурс за земеделските земи. Тунджа свързва България с Турция.
Още:Река ТунджаТунджа
От къде извира марица - актуално -  Къде в Европа стават най-големите задръствания Къде в Европа стават най-големите задръствания
01.04.2015
Най-задръстеният европейски град, в който придвижването между две точки отнема най-много време е Москва. Придвижването при пътни тапи или в пиковите часове там отнема два пъти повече време, отколкото при нормален трафик.
Още:Най-задръстени градове в ЕвропаНай-задръстени градове в СветаЗадръствания в градовете
От къде извира марица - актуално -  Пролетният панаир на занаятите Пловдив 2013 бе открит от нагиздени красавици Пролетният панаир на занаятите Пловдив 2013 бе открит от нагиздени красавици
09.05.2013
Усмихнати красавици в живописни носии посрещнаха първите гости на открития днес Пролетен панаир на занаятите Пловдив`2013 г.
Още:ПловдивПанаириПанаир на занаятите