вторник, 25 юли [ ]

Река въча

Река въча - туристически новини, атракции и забележителности. Материали за Река въча от света на туризма. Всичко за Река въча в Pochivka.com.

Река въча - актуално -  Язовир Въча Язовир Въча
13.10.2011
Язовир Въча е в територията на община Девин и се намира по пътя между Кричим и Девин. Язовир Въча е най-големият язовир по поречието на река Въча.
:Язовир ВъчаВъчаРека Въча
Река въча - актуално -  Цанков камък Цанков камък
13.11.2011
Цанков камък е хидровъзел – язовир и водноелектрическа централа на река Гашня и река Въча. Язовирната стена на Цанков камък е с височина от 130. 5 метра.
:Цанков камъкРека ВъчаРека Гашня
Река въча - актуално -  Язовир Кричим Язовир Кричим
13.10.2011
Язовир Кричим се намира на десет километра на юг от град Кричим, на река Въча. Кричимският язовир е изграден под стената на язовир Антонивановци.
:КричимРека ВъчаЯзовир Кричим
Река въча - актуално -  Язовир Доспат Язовир Доспат
15.07.2010
Язовир Доспат е най-високо разположеният в България. Язовир Доспат се е формирал на едноименната река до град Доспат. В района на язовир Доспат са и язовирите Въча, Сърница, Беглика, Батак и Широка пол
:БегликаДоспатЯзовири
Река въча - актуално -  Ягодинската пещера Ягодинската пещера
23.11.2010
Ягодинската пещера е известна още и с името като Имамова дупка. Ягодинската пещера е разположена в Родопите на десния бряг на река Буйновска, която е в началото на река Въча.
:РодопитеЯгодинаЯгодинска пещера
Река въча - актуално -  Река Нишава Река Нишава
13.11.2011
Река Нишава е река, която тече, през България и през Сърбия. Река Нишава извира от връх Ком в Стара планина.
:Връх КомРека НишаваНишава
Река въча - актуално -  Река Марица Река Марица
08.10.2011
Марица е най-пълноводната и третата по дължина река в България. В древността Марица се е наричала Хеброс или Хебър. На старотракийски език Марица значи езеро или голяма вода.
:МарицаРека МарицаХебър
Река въча - актуално -  В шест реки в Пловдивско риболовът е забранен В шест реки в Пловдивско риболовът е забранен
31.01.2010
Министерството на земеделието и храните забрави риболова в шест реки в област Пловдив. Причината е, че в момента се извършва зарибяване, както и опазването на биологичното разнообразие в района.
:ЛъкиПловдивРиболов
Река въча - актуално -  Река Ропотамо беше почистена в очакване на туристите Река Ропотамо беше почистена в очакване на туристите
25.04.2010
Река Ропотамо една от най - посещаваните дестинации от туристите през активния летен сезон. В подготовката му за сезона, концесионарът на пристанище Ропотамо организира почистването на реката.
:Летен сезонРопотамоПочистване на Ропотамо
Река въча - актуално -  Кръгов веломаршрут изграждат от ПП Странджа Кръгов веломаршрут изграждат от ПП Странджа
13.07.2012
Кръгов веломаршрут започва да изгражда Дирекцията на природен парк Странджа. Трасето ще бъде Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – ЗМ Устие на река Велека.
:ПП СтранджаВеломаршрути