понеделник, 21 август [ ]

Нимфенбург, Германия (Nymphenburg Palace)

4.0 7

Нимфенбург е удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. В буквалне превод името му звучи като „Дворецът на Нимфите”, а прекрасната му архитектура и невероятно красивите му градини привличат тук хиляди туристи ежегодишно, като го превръщат в една от най-големите атракции в немската провинция Бавария.

Дворецът Нимфенбург (Nymphenburg) е построен през 17 век в чест на раждането на наследника на Фердинанд и неговата съпруга Мария Хенриет Аделаида Савойска. За архитект на бъдещата постройка бил назначен Агостино Барели, който се заел с изграждането на лятната резиденция на висшите особи в Мюнхен. Самта сграда на Нимфенбург има кубообразна форма, а точната година на полагането на основите й е 1664 г. През следващите вкове тя търпи и множество промени и иновации.

В Нимфенбург може да посетите: "Музей на порцелана", "Човек и природа", "Музей на дворцовите конюшни". В една от пристойките е разположен музеят на каретите. Сред основните атракции на музея са великолепните карети на крал Лудвиг II. Първата, която се забелязва, когато влезете в музея, впечатлява с огромните си размери. Освен с големината си тя е изработена в красив изискан стил с множество сложнои орнаменти. Следващите експонати, отстъпват по размери, но някои от тях също могат да се мерят по красота с огромната карета. Наблизо може да видите още изложбите карети и шейни, както и юларите на кралските коне, които са отделени в стъклени витрини.

Невероятно красиви са и парковите градини на Нимфенбург. Разположени на около 180 хектара и отлично място за почивка, приятни разходки, както и някои спортове. Множеството алеи, мостчета, пейки съдават невероятно спокойна и хармонична атмосфера. Сякаш нищо не може да наруши спокойствието в градините на Нимфенбург.

Може да се разходите и да се насладите на някое от двете езера или канала с каскадата с каменни фигури на гръцки богове. Ботаническата градина, в която може да видите екземпляри от цял свят, е една прекрасна възможност да опознаете красотата на растителния свят . До нея е изградено и приятно кафе, където може да седнете и да се любувате на цялата красота на Нимфенбург.

:
(7 )