сряда, 26 юли [ ]

Дворецът Херенхимзее (Herrenchiemsee)

4.0 9

Замъкът Херенхимзее (Herrenchiemsee) е най-разкошният дворец, построен от баварския крал Лудвиг II през деветнадесети век. Замислен като копие на двореца във Версай, Херенхимзее се извисява грандиозно и величествено остров Херен, който е най-големият остров в красивото и голямо езеро Химзее. Този район се намира в Южна Бавария, между Мюнхен и Залцбург.

Разположението на Херенхимзее може да ви напомни на нео-романтическия шедьовър Нойшванщайн, въпреки, че дворезът на Химзее не е толкова популярна туристическа дестинация, както замъка от логото на Дисни. Въпреки това прекрасната архитектура и красивите паркови градини към замъка привличат ежегодно хиляди туристи от цял свят.

Разходката из Херенхимзее ще ви изпълни със спокойствие и приятни емоции, а може да разчитате, че няма да ви безпокоят тълпи от любопитни туристи. Билети за вход в двореца могат да бъдат закупени на място и без предварително резервации. За щастие, работното време е разтеглено до максимална степен и можете спокойно да разгледате всички интересни кътчета на Херенхимзее.

През Средновековието на двата най-големи острова в езерото са били построени манастири. Единият е бил мъжки и се е намирал на остров Херен, който буквално се превежда като „мъжкия остров”. Той се намира на разстояние от женския остров, където все още има функциониращ изцяло женски манастир.

Най-важното за повечето посетители е посетителският център, откъдето се купуват билетите. Той е разположен в една от сградите, които се намират в непосредствена близост до ознази част, където акустират лодките. От това място до двореца може да си наемете файтон, който ще ви отведе до Херенхимзее за около 15 минути. След като разгледате целия комплекс на Херенхимзее имате възможност да останете и да се любувате на приятната гледка в някои от непретенциозните ресторанти или кафенета, които се намират на острова.

Посещението във вътрешността на двореца Херенхимзее е възможно единствено ако си наемете екскурзовод. Дворцовите градини ще ви накарат да унемеете. Те са изградени по подобие на тези във Версайския дворец и са осеяни с красиви фонтани. Повечето от тях приемат формите на красиви девойки, които стоят редом до дракони, крилати войни, гигантски гущери и други екстравагантни същества.

:
(9 )