Pochivka.com»Статии и Новини»Замъци»Замъкът Пирмонт

Замъкът Пирмонт

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Замъкът Пирмонт

В долината на река Елцбах в немската провинция Rhineland-Pfalz освен невероятно красивите природни гледки може да видите великолепни исторически паметници. Един такъв е замъкът Пирмонт (Pyrmont Castle), който е разположен в прочутата с природната си красота област Айфел (Eifel).

Тази немска територия е заключена между градовете Ахен, Кьолн, Кобленц и Триер и е известна най-вече с Природния парк Айфел, който се разпростира на 110 кв. километра площ, богата на водни басейни, гори, поляни.

Замъкът Пирмонт

Замъкът Пирмонт е разположен близо до наскоро реновирания замък Vianden. Пирмонт е интригуващо средновековно укрепление, което се намира само на 50-тина километра от военновъздушната база Шпангдалем (Spangdahlem). Разходката до замъка Пирмонт ви гарантира невероятни и запомнящи се мигове в историческото минало на района, съчетани с живописната красота на района Айфел.

Самият замък е разположен в речна долина, но доминира над околния район от своя хълм, обвит в гъсти гори. Първите исторически данни за замъка Пирмонт датират от 1225 година. Днес най-старите запазени части от конструкцията са 82 фута високата романска кула, която е отличителна за Пирмонт и която гледа към областта Майфелд (Maifeld). Следващата най-стара част от крепостта е на оригиналния параклис на замъка, която датира от 15 век.

В началото на 18 век Пирмонт претърпява трансформация и се превръща в красив бароков дворец. Годината е 1710, а столетие по-късно замъкът е изоставен от французите, които го притежават. Дворецът Пирмонт се ражда за нов живот, след като през 1960 година той е напълно преустроен и реконструиран от двамата архитекти Хенрих (Hentrich) и Петшниг (Petschnigg).

Днес разходката на замъка Пирмонт е едно неповторимо преживяване. По време на туристическата обиколка посетителите имат възможност да разгледат Ловната стая, Хора, Рицарската зала, една интересна кухня, помещението, където се пази арсенала и доста други стаи. На първия етаж на Пирмонт може да се види един гоблен, който датира от 16 век. Тук е и една желязна врата, зад която през вековете са се криели безценните съкровища на замъка.

В замъка Пирмонт може да видите и уникални антични предмети, като например най-малката библия в света. Сред автентично пресъздадените части на интериора на двореца са камината, която е направена по образец на тази от 15 век.

В Ловната стая на замъка е изложена колекция от различни и уникални оръжия и древни съоръжения за лов и риболов. По стените могат да се видят лъкове, останали от някогашните собственици на Пирмонт – семейство Waldbott von Bassenheim.

Не пропускайте да разгледате подробно и оригиналния параклис на замъка. Той е издигнат от каменни блокове, като се забелязва орнаментиране във френски стил. В параклиса може да се види една фигура на Светия епископ, която е завещание от семейство Краузе (Krause family). Те наричат епископа за покровител на замъка Пирмонт.

Днес в замъка Пирмонт са изградени всички необходими удобства за посетителите. Към двореца има кафе и ресторант, които предлагат голямо разнообразие от храни, закуски, сладкиши и сладолед. Удоволствието е пълно, защото клиентите се обслужват от сервитьори, облечени в автентични средновековни облекла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Черкезов
Черкезов
18.06.2012 14:43
Има всичко друго но не и това което ми трябва за града.Реклами?Реклами?Няма място за друго.
0
0