Върховете Опал в Национален парк Джаспър

17.09.2012

Върховете Опал (Opal Hills in Jasper National Park) са едно от най-магнетичните места в рамките на Национален парк Джаспър. Този планински масив предлага отличен планински туристически маршрути, който е предизвикателство за физическа издръжливост и наслада за всички сетива, имайки предвид красивата природа на Канадски скалисти планини. В крайният етап на прехода ще стигнете до красиви ливади с планински цветя – същински рай за награда на трудния преход.

Върховете Опал в Национален парк Джаспър

Туристическият маршрут в хълмовете Опал (Opal Hills Trail) е с дължина от 8, 2 разстоянието се изминава за интервал от около 2, 5 до 5 часа в зависимост от физическата форма на човек и евентуално от продължителността на обедната почивка. Теренът между хълмовете Опал е изключително стръмен и скалист. Преодолява се денивелация от около 500 метра за по-малко от 3 км разстояние.

Изходна точка за поемане към туристическия маршрут на планинската верига Опал е красивото езеро Малигне (Maligne Lake). До него може да се стигне с автомобил, карайки по едноименния път.

Обикновено поемащите нагоре към планините спират колите си на първият паркинг в ляво, на километър 43. Първоначално пътят следва в посока Лейк Трейл Лууп (Lake Trail Loop), след което се завива наляво. Следва едно стръмно изкачване преди да стигнете началото на главния маршрут към Опал Хилс.

Пред посетителите има два варианта – или да поемат по лявата пътека, която е по-лесна за преход, но доста по-дълга, или да тръгнете в дясно, където маршрутът е по-кратък, но е същинско изпитание за силите.

Преминават се много по-стръмни участъци и скалисти зони. След това се следват упътващите знаци. Преминава се през реки, малки каскади и водопади, които са особено красиви през сезона на пълноводието им.

Не пропускайте да се обърнете от височината на Опал Хилс към езерото Малигне, което ще ви награди с възхитителна панорамна гледка. Опал Хилс Трейл води през гъсти гори, спокойни поляни. Най-накрая се стига до чудно красивите ливади с планински диви цветя.

Всъщност хълмовете Опал получават своето име от Мери Шефер (Mary SchÃffer) през далечната 1908 година. След като изкачила маршрута тя попаднала на невиждано красив килим от диви цветове, които й заприличали на скъпоценни камъни. Именно затова Мери кръстила хълмовете на името на камъка Опал.

По туристическата пътека към Опал редовно се организират преходи с планински водач, които отгоре на всичко са и безплатни. Единственото, което трябва да направите е, да се поинтересувате за датите и часовете на тръгване в Информационния център на Национален парк Джаспър. Изкачванията към Опал са в рамките на кампанията „Летни трасета” ("Summer Trails" ), за която трябва да се поинтересувате в центъра.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати