Река Клинтън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
2k
Река Клинтън във Национален парк Фиордланд

Река Клинтън (Clinton) е една от красивите гледки, които може да се видят по световноизвестният туристически маршрут Милфорд Трек (Milford Track). Протичаща през югозападната част на Южния остров на Нова Зеландия, река Клинтън е задължителен спътник на всеки, който поеме по прословутата пешеходна пътека към фиорда Милфорд Саунд.

Река Клинтън тече изцяло в границите Национален парк Фиордланд (Fiordland National Park), който е най-големият на територията на Нова Зеландия и един от най-големите в цял свят. Захранваща второто най-голямо сладководно езеро в страната Те Анау (Lake Te Anau), Клинтън предлага множество красиви гледки. Милфорд Трак следва реката от езерото, нагоре към нейното западно разклонение. В западната част на Клинтън може да се стигне до приятното малко езеро Минтаро (Lake Mintaro).

Сред рибарите тази част на Нова Зеландия отдавна е популярна като отлично място за улов на пъстърва с рекордни размери. Освен Те Анау страстните рибари хвърлят въдици е реките Клинтън, Глейснок (Glaisnock) и Уорсли (Worsley River). Някои страстни привърженици на риболова дори наемат лодка, с която стигат до непокътнати части на реката в желанието се да уловят своя гигантски трофей. В река Клинтън може да се хване почти всякакъв вид пъстърва. Риболовът обаче не е безплатно удоволствие. Достъпът до реката за цял ден коства около 600 новозеландски долара, а за половин ден е 350.

Живописното течение на река Клинтън е заобиколено от живописна зеленина – треви, дървета, паднали дънери. На места реката напомня блато с нейната зеленикава вода. Не е изключено да видите и малки дръвчета, които се подават направо от коритото на Клинтън. Отзад завършеност на панорамата дават живописните планински хълмове, прорязани от някои водопад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати