Форт Уърт

Новак
122
Форт Уърт

Град Форт Уърт (Fort Worth) топ туристическа дестинация в щата Тексас, САЩ. Годишно приблизително 5, 5 милиона души посещават Форт Уърт.

Тексаският град е изключително популярен с коубойската си култура и съхранени традиции. Форт Уърт е портата към Американския Запад, такъв, какъвто го познаваме от паметните уестърн филми. Част от архитектурата на града пренася посетителите в отминалите времена на Дивия Запад.

Сред забележителностите на града е Музеят Амон Картър (Amon Carter). Сградата е дом на много произведения на изкуството, датиращи от 19 век до ден днешен. Музеят е кръстен на именития журналист и издател Амон Картър.

Съвременният музей на изкуствата също привлича много посетители. В сградата туристите могат да се насладят на над 3 000 значими творби. В Музея на науката и историята пък ще можете да научите интересни неща за развитието на планетата – от динозаврите до дизеловото гориво.

Форт Уърт, Тексас

Във Форт Уърт, на площада Сънденс, се намира атрактивната Музикална зала, обявена за една от десетте най-добри оперни зали в света. Мащабният културен дом е място за репетиции и изява както на местния опреретен състав, така и на симфоничния оркестър и тексаския балет. Архитектурата на сградата също е великолепна.

Друга зона, където се изявяват местни и гостуващи таланти, е Каса Манияна Тиътър (Casa Mañana Theatre). Огромната куполна зала е по-известна още с определението „Зала на бъдещето”. На нейната сцена са се изявявали редица звезди от световни величини.

Сградата на съдебната власт (Tarrant County Courthouse) също е сред най-добрите архитектурния изпълнения на Форт Уърт.

Площадът Сънденс (Sundance) пък е мястото, където можете да откриете много забавления както през деня, така и през нощта. В зоната има много хотели, ресторанти, галерии, магазини, барове, музикални клубове и кина. Комплексът е един от най-оживените в тексаския град. Състои се от 35 улици.

Във Форт Уърт можете да се насладите на чаша фино вино и съвременни шик ястия, или пък да опитате бургери с бизонско месо, обилно полети с местна бира. Всичко това е възможно единствено и само в пъстрия таксаски град.

Град Форт Уърт

Друга дестинация за забавление, която в миналото е имала важни търговски функции, е т.нар. Стокярдс (Stockyards), което в буквален превод означава „оградено място за добитък”. В миналото откритото пространство е било вторият най-голям пазар за добитък в света. Днес районът е облагороден и на територията му има много атракциони, които пресъздават живота в Дивия Запад, включително легендарното родео. Всяка година в Стокярдс се събират каубои ентусиасти по време на събитията Събиране на каубоите Червения Стийгъл (Red Steagall Cowboy Gathering), както и Дните на Фронтиър Форт (Frontier Forts Days). Комплексът е отворен всеки ден от 11:30 до 16:00 ч.

Едва ли бихте се учудили, че именно в този град се намира може би единственият Музей на жените, грижещи се добитъка (National Cowgirl Museum).

Около Форт Уърт се намира и зоологическата градина на тексаския град. Първоначално дом на един лъв, две мечки, алигатор, койот, паун и няколко зайци, днес паркът се грижи за над 5 000 животни.

Населението на Форт Уърт е 727 хиляди души. Градът е изграден около река Тринити (Trinity River). Форт Уърт носи името на американския майор генерал Уилям Дженкис Уорт.

Днес тексаският град се счита за един от най-бързо развиващите се в САЩ. В близост се намира и друг забележителен град Остин (Austin).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати