Дворец на културата и спорта във Варна

12.10.2011
Дворец на културата и спорта във Варна

Дворецът на културата и спорта във Варна е място, което е център на спортния и културния живот в града. Зала Конгресна, която е поливалентна, може да се използва за различни цели. Когато се използва за спортни мероприятия, игралното поле е с размери петдесет на двадесет и пет метра.

Сцената на залата се трансформира в трибуна с четиристотин и тридесет места. Осветлението от 3500 лукса е достатъчно за директни телевизионни предавания. Журналистите от електронните медии са облекчени със специални кабини за радио-телевизионни коментари по време на спортните събития.

Електроинформационното табло отчита реално астрономическо и реално игрово време. На разположение на състезателите са шест съблекални, кабинет на лекаря, три офиса и кабинет за допинг контрол.

Зала Конгресна може да се използва и за културни събития. Тогава тя има сцена с размери двадесет и пет на тринадесет метра, киномашини, сгъваем екран, ефектно осветление, аудио система, електроакустика, роял и гримьорни, някои от които са снабдени с кабини за масаж. В този си вариант залата побира две хиляди и деветстотин зрители.

Зала Конгресна се използва и за бизнес мероприятия. Тя разполага с две хиляди триста и четиридесет места, както и с официална ложа, която има самостоятелен вход и седемдесет и четири места. Има възможност за работни маси и столове и за разкриване на триста седящи места.

В двореца има и други зали – зали Младост. Зала Mладост A разполага с хиляда и осемстотин седящи места. В нея има кабини за радио-телевизионен коментар, десет съблекални и пиано. Тя може да се използва за различни видове събития.

Варна - Дворец на Културата и Спорта

Залите Младост се използват както за тренировка, така и за турнири. Те имат топла връзка със зала Конгресна.

Зала Младост А е с размери тридесет и шест на осемнадесет метра. В нея се провеждат тренировки на клубове по карате и волейбол. Могат да бъдат провеждани състезания по футбол на малки врати. До залата има фитнес клуб.

Зала Младост В е с размери тридесет и шест на двадесет и четири метра и е подходяща за малки по площ изложения. В залата се провеждат тренировки на клуб по тенис на маса.

Залa Mладост C е с размери тридесет и шест на осемнадесет метра и в нея тренират различни клубове по бадминтон. Залата се преустройва при нужда в зала за волейбол и за баскетбол.

Залa Mладост D е с размери тридесет на осемнадесет метра. Тя има огледала и станки и е предвидена за хореография. В нея се провеждат тренировки на клуб по художествена гимнастика. Тук преподават едни от най-известните преподаватели по балет в света.

Зала Палас прес има двеста седящи места. Тя се използва за провеждане на семинари, фирмени събития и пресконференции.

В Двореца на културата и спорта има голям търговски център с над седемдесет магазина и луксозни замедения. Посетителите ползват удобен паркинг. В Двореца на културата и спорта има и офиси на много фирми, тъй като разположението на сградата е много удобно. В Двореца на културата и спорта редовно се провеждат изложения на автомобили и на яхти.

Фоайето Стенопис с право е смятано за най-красивата част на Двореца на културата и спорта. То е украсено с пано на световноизвестния художник Стоимен Стоилов. Богатата зимна градина с над петстотин растения създава невероятна атмосфера. Затова фоайето е предпочитано място за коктейли и приеми.

В Двореца работи развлекателен център, който е изграден върху хиляда и шестстотин квадратни метра площ. В центъра има барове, заведение за бързо хранене, дискотека и сцена за концерти, коктейл бар с билярдни маси, както и караоке бар. В Двореца работят клуб Приятели и арт клуб Спейс.

3.4
Общо гласували: 5
5 0
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати