Pochivka.com»Статии и Новини»Острови»Остров Сентоса, Сингапур

Остров Сентоса, Сингапур

Остров Сентоса, Сингапур

Остров Сентоса е луксозен курорт, част от островната държава Сингапур и в непосредствена близост до град Сингапур. Той е сред най-известните туристически дестинации в тази част на планетата, и е познат и като Острова на забавленията.

Неговите разнообразни възможности за приключения и отдих привличат всяка година все повече и повече туристи. На близостта му се радват и много сингапурци, които често отскачат до него по време на почивните си дни.

Остров Сентоса, Сингапур

Можете да стигнете до остров Сентоса по вода, по мост с автобус или с лифт, който тръгва от град Сингапур. Третата възможност е най-привлекателна, стига да тръгвате от Сингапур.

Кабинките на лифта са разположени на 15-тия етаж на небостъргач, но асансьорът до него спира само на три етажа и няма излишно бавене. Дори и да не разбирате никакъв чужд език, табелките и обозначенията са направени по такъв начин, че няма да имате никакви затруднения относно разбирането им. Пътят трае около 10 минути и със сигурност е по-атрактивен отколкото по вода, защото ще можете да се насладите на невероятните гледки, откриващи се от тази височина.

По-голяма част от атракциите, предназначени за туристи са направени до края на 2010 г., но поради големия интерес към острова, тук винаги кипи строителство. Особено тържествена беше 2012 г., когато Сентоса отбелязва своята 40-годишнина.

Остров Сентоса

За удобство на гостите на острова са предвидени малки автобусчета, с които можете да стигнете до всички негови части и ако сте предпочели да използвате лифта, за да стигнете до острова, можете да използвате същия билет и за тях, без да се налага да доплащате допълнително.

Атракциите на Сентоса са прекалено много на брой, за да бъдат изброявани, но ето някои от задължителните Ви спирки, ако решите да посетите това райско кътче:

- Аквариумът, известен като Подводен свят в Сентоса, който е най-големият в Югоизточна Азия. В него можете да видите над 2500 представители на водния свят, както и различни видове растителност, характерна за океаните. Цялото разнообразие е съставено от над 250 вида, което е наистина впечатляваща колекция. Сред основите атракции са розовите делфини, които заедно със своите треньори изпълняват незабравимо шоу.

- Музикалните фонтани с лазерно шоу, които танцуват в такт с музиката, а при различното й темпо се сменят и цветовете им. Те са направени по проект на Гауди, великолепният архитект, създал по-голяма част от забележителностите на Барселона.

- Невероятно красивите градини, в които ще видите статуи, които сякаш оживяват. Те са герои от китайската митология, защото макар и създаден от британците, населението на Сингапур е китайско.

- 30-метровата статуя на митичното същество Мерлион, което е символ на Сингапур. То е с глава на лъв и тяло на риба, с което да се покаже тясната връзка на сингапурците с водата, както и силата и смелостта на населението, които са символизирани от лъва.

Можете да посетите остров Сентоса по всяко време на годината, но избягвайте месеците от ноември до февруари, защото тогава времето е доста дъждовно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати