Флора-Бургас ще бъде домакин на състезание по дайвинг

29.05.2013

Една забравена традиция е на път да се възстанови. След повече от 20 години прекъсване най-добрите водолази от България отново ще премерят умения и сили в пролетния кръг от Републиканското състезание по подводни спортове „Златния делфин“.

Домакин на събитието ще бъде плувен комплекс „Флора“ в Бургас, който на 1 и 2 юни ще отвори вратите си за всички любители на подводните спортове. Състезанието се организира със съдействие на община Бургас, Българската асоциация по подводна дейност и морски клуб „Приятели на морето“.

Флора-Бургас

Участие в надпреварата ще могат да вземат както професионалните състезатели от учебните водолазни центрове, водолазни и плувни клубове и професионални водолази, така и любители и индивидуални участници. Таксата за участие е символична – 10 лева за участниците над 16 години и 5 лева за по-малките.

Желаещите да изпробват уменията си ще получат безплатно оборудване от организаторите, което включва водолазни апарати, бутилки, компенсаторни жилетки, баластни колани с тежести, плавници и др. За здравето и безопасността на участниците ще се грижи квалифициран медицински екип.

Всички желаещи да участват ще трябва да подпишат декларация за здравословното си състояние. Състезателите в дисциплините дайвинг ще бъдат допуснати до надпреварата само след представянето на валиден сертификат за правоспособност. Децата и младежите под 18 години ще могат да участват само след подписана от родител Декларация за съгласие за участие.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати