Призрачна гора в Морската градина във Варна

31.10.2013

Българската морска столица ще отбележи подобаващо Хелоуин. Морската градина във Варна ще се превърне в призрачна гора. По клоните на дърветата вече са накацали атрактивни вещици, тук-там се виждат белите чаршафи на духове.

Ако сте със слаби нерви или стомах, по-добре не навлизайте в празничната страховита гора, защото страховити зомбита и обезглавени глави са само част от изненадите, които организаторите на нестандартната инсталация обещават.

Призрачна гора в Морската градина във Варна

Необичайната украса на Морската градина във Варна се поставя по случай предстоящия католически празник Вси Светии, познат по света като Хелоуин. Този ден е обявен от католическата църква като ден за прослава на всички християнски светци и мъченици.

Корените на Хелоуин се простират назад във времето. Той води началото си от езическия празник Самайн (Samhain), с който древните келти отбелязвали Новата година. На този ден завесата, която разделя света на живите от този на мъртвите и най-тънка и най-лесно се повдига.

Келтите са вярвали, че на Хелоуин починалите се връщали обратно на земята и търсели живо тяло, в което да се вселят. От там идва и традицията хората да се обличат в кожи и страшни костюми и да носят маски, за да се предпазят от сенките и привиденията.

И докато децата искрено се забавляват на призрачната украса на Морската градина във Варна, голяма част от по-възрастните варненци са раздвоени по отношение на украсата и отбелязването на чуждия празник.

Малчуганите ще могат да се повеселят сред духове и отсечени глави, както и да се повозят на метлите на вещиците до късните часове на съботния ден.

„Освобождаването“ на Морската градина от духовете и привиденията е предвидено за неделния ден и ще премине под мотото „Да изгоним духовете“. Празниците ще приключат с атрактивен бой с тикви.

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати