Сливен открива Майските дни на културата

07.05.2014

На Гергьовден бяха открити официално Майските дни на културата в Сливен – Сливенски огньове 2014. До края на месец май Градът на стоте войводи ще се превърне в средище на културата.

Официалното откриване беше направено на специална церемония на площад Хаджи Димитър в града. Обичаният от всички певец Панайот Панайотов имаше честа за запали символично огъня на Сливен.

Площад Хаджи Димитър

В рамките на културното събитие ще бъде представена изложбата на академик Светлин Русев. Откриването на изложбата съвпадна с шестото издание на Националния фестивал на детската книга, който се организира от Регионалната библиотека Сава Доброплодни.

Денят на победата, който през последните години се отбелязва като ден на Европа, ще бъде отбелязан с концерт, участие в който ще вземат художествени състави при дружеството Отчий дом на руските граждани, живеещи в Сливен.

Урок по родолюбие ще бъде предаден на Деня на Хаджи Димитър, който се чества на 10-и май, а на 14-и май ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс за поезия на името на Дамян Дамянов.

Културните инициативи в Сливен ще продължат с участието на местните музеи и галерии в Нощта на музеите, която ще се отбележи на 17-и май. От 22-и до 25-и май градът ще бъде домакин на Международния детски фолклорен танцов фестивал Приятелство без граници.

Официален край на Майските дни на културата Сливенски огньове 2014 ще бъде сложен на 31-и май с Осмия национален фестивал на руската песен и танц.

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати