Очакваме ръст на туристите това лято

16.05.2014

Очаква се сериозен ръст на туристите в България през лятото заяви заместник-министърът по икономика, енергетика и туризъм Бранимир Ботев при посещението си на Международната среща на туроператорите в Пловдив.

Думите на Ботев се подкрепят и от данни на Външно министерство, според които от началото на годината досега са издадени с 12 процента повече визи. Ръстът се дължи на туристи от Беларус и Украйна.

Слънчев бряг

Причината много жители на тези две републики да се спрат на българското Черноморие за лятна почивка е нестабилността в Украйна. Най-близките дестинации за морски туризъм за украинците са именно българските черноморски курорти.

Разбира се, туристите от Украйна и Беларус биха могли да събират тен и в съседна Гърция, но за целта отново ще трябва да минат през България, което ще оскъпи почивката им.

За сега не се очаква отлив на руски туристи. Туристическите пакети с групите от Русия са договорени още в началото на годината и към момента не са постъпили искания за прекратяване или отлагане на направените резервации.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати