Убуд, Бали

08.04.2010
Ubud

Убуд е град, в които културните събития свързани с изкуство, музика, танци и литература живеят от векове насам. Разположен е в централната част на атрактивния остров Бали в Индонезия. Преди векове в продължение на 100 г. Убуд е бил „царски град”. Местните владетели се наричат Джокорда или Агунг и до ден днешен техните потомци обитават дворците на предшествениците си.

По улиците на Убуд почти винаги може да срещнете известни културни дейци или хора на изкуството. Преди време тук е било събирателното място на туристи и бохеми от цял свят. Днес вече градският пейзаж е преминал на друго ниво, като представлява живописна картина на елегантни курорти, заобиколени от палми и плажове, в които има безброй художествени галерии, посещавани редовно то световноизвестни колекционери.

Ако сте решили да посетите остров Бали , то Убуд е може би най-идеалното място, където да отседнете. Градът има уникаланартистична и елитарна атмосфера, като същевременно е заобиколен от красива природа , тучни оризища, малки селца и доста художествени и занаятчийски центрове. В околностите на Убуд са запазени и няколко интересни двореца и храма, които са в отлично състояние.

Главните улици на градчето са общо три, но казват, че за да усетите истинския дух на индонезийското селище, трябва да тръгнете из малките тесни улички. По тях са разпръснати множество кафенета, ателието, откъдето всъщност тръгва същинската културан атмосфера на града.

Ubud Bali

В това селище в действителност е много по-спокойно, отколкото всички останали части на Бали . Главните забележителности тук могат да се обиколят с пешеходна разходка, въпреки че трафикът и жегата могат да ви се сторят пречка. Ако искате обаче да се насладите на живописността на околните райони е по-добре да си заемете кола. В южната част на Убуд е изграден атрактивен маймунски резерват, където туристите могат да хранят дългоопашатите макаци с банани.

Непосредствено след резервата се намира тукашния музей на изящните изкуства, където може да се види богата сбирка на произведения на изкуството.Сред изложените творби има такива, които са на местни творци, но има и доста, които са дело на световноизвестни автори.

4.3
Общо гласували: 4
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати