Откриват сезона на рафтинга по Струма

23.03.2015

Тази събота се открива сезонът на рафтинга по река Струма. По традиция любителите на този атрактивен, но опасен спорт се събират в началото на Кресненското дефиле край Симитли.

Най-нетърпеливите рафтъри ще пристигнат още в петък. те ще пренощуват в изградения палатков лагер Х-Клуб.

През последните години се наблюдава засилен интерес към този високо адреналинов спорт. Екстремното спускане по бурните води на Струма могат да направят и любители, като до 31 март цената за спускане е само 50 лева.

Рафтинг

Срещу тази сума ще получите екипировка, застраховка, квалифициран рафтинг инструктор, както и подробен инструктаж.

Трасето е с дължина от 13 километра, а цената за спускане е най-ниската в света, коментират от клуба за екстремни спортове. Все повече фирми се спират на рафтинга, когато организират тиймбилдинг за служителите си. В лодките не се допускат пияни и хора, които се намират по въздействието на наркотици.

Най-малките почитатели на адреналина, за които рафтингът не е опция, могат да се забавляват във въжения парк в Кресненското дефиле. Там хлапетата могат да се катерят по мрежи, дървени парапети, железни стълбове или автомобилни гуми. За тяхна безопасност са оборудвани с каски, обезопасителни въжета и др.

Въженият парк предлага и други атракции за възрастни като пейнтбол, скално катерене, стрелба с въздушна пушка и лък, каньонинг, спускане по тролей и др.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати