Колко струва планинската застраховка у нас

09.09.2015

В навечерието на активния зимен сезон все по-актуален става въпросът за цената на планинската застраховка. Оказва се, че много хора не знаят колко би им струвала тя и какво точно покрива.

Спасителни екипи и хеликоптер

Едногодишната планинска застраховка в България струва 35 лева, съобщава Иван Драгошинов, който е дежурен говорител нв Централния денонощен пост на Планинската спасителна служба към БЧК.

На фона на услугите, които хората получават при възникването на инцидент в планината, това е пренебрежително малко, допълва той.

Срещу тази скромна сума застрахованият получава оказване на спешна медицинска помощ, акция с хеликоптер, превозване със специален транспорт и дори транспортиране на загинал в планината човек.

По думите на Драгошинов сумата е пренебрежително малка на фона на усилията и средствата, които се хвърлят при една спасителна акция в случай на инцидент в планината.

Когато подобна застраховка липсва всички разходи по спасителните акции би трябвало да са за сметка на спасените туристи, но обикновено се покриват от бюджета на спасителната служба.

4
Общо гласували: 2
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати