Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»Топ 10 на най-добрите музеи в света

Топ 10 на най-добрите музеи в света

MarianeMariane
Джедай
2k
Музея Орси

Музеят на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк е обявен за най-добър в света от туристите. Всяка година туристическият портал TripAdvisor изготвя класация на най-добрите музеи в света.

В престижната листа влизат 25 музеи, като самото класиране става само въз основа на читателски ревюта и отзиви. Ето и Топ 10 на най-добрите музеи в света за 2015 г.:

Музей на изкуствата Метрополитън, Ню Йорк

Музей Метрополитън е основан през далечната 1870 г. и годишно е посещаван от 5.2 милиона души. Институцията е разположена на площ от 190 000 квадратни метра и смайва гостите си с изключителни образци на изкуството от Античния период, Древен Египет, Гърция и съвремието.

Музея Орси

Musee d'Orsay, Париж

Музей Орсе в Париж се намира на брега Сена и е един от най-младите в списъка, основан е през 1986 г. Посветен е на френските майстори от периода 1848-1915 г. Има богата сбирка от скулптури, мебели и фотографии. Годишно е посещаван от 3 милиона души.

Art Institute of Chicago, Чикаго, Илиноис

Основан е през 1879 г. Привлича посетители с колекцията си, която наброява над 300 000 експоната.

Ермитажът в Санкт Петербург, Русия

Ермитаж

Основан през 1764 г., Ермитажът в Санкт Петербург е един от най-големите и най-старите музеи в света. 2.8 милиона души годишно посещават комплекса, който е също е огромен – състои се от 5 сгради и много красиви градини.

Националната галерия в Лондон

Галерията е разположена на площад Трафалгър в сърцето на Лондон. Разполага с изключително богата колекция от картини, която привлича по 6 милиона посетители годишно.

Националният музей на Холандия в Амстердам

Той е посветен на историята на града. Основан е през 1800 г. и годишно се посещава от 2.45 милиона туристи.

Vasa Museum, Стокхолм

Този шведски музей е посветен на мореплаването, основан е през 1990 г.

Национален музей на антропологията, Мексико Сити

Този уникален музей е най-посещаваният в Мексико. Близо 2 милиона посетители годишно идват да видят артефакти и експонати от епохата преди Христофор Колумб да открие Америка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати