Сингапур отново е най-скъпият град за живеене

10.03.2016

Сингапур отново е най-скъпият град за живеене в света. Това сочат данните от годишния доклад за издръжката на живот на Еconomist Intelligence Unit (EIU).

На второ и трето място с равен брой точки се нареждат Цюрих и Хонконг, в които също излиза изключително скъпо човек да се установи и да живее целогодишно.

Сингапур

На четвърто място в класацията е Женева, която се е изкачила с цели три места в класацията. Париж се намира на пета позиция и е сред най-скъпите европейски градове за живот, въпреки че се е смъкнал в класацията спрямо миналата година с три места.

За съжаление на лондончани животът при тях рязко е поскъпнал през последните 12 месеца и столицата на Великобритания се намира на шесто място, придвижвайки се с цели пет позиции в класацията.

С ръст от 15 позиции на престижното седмо място в класацията за най-скъп град за живеене се нарежда Ню Йорк, следван от Копенхаген, Сеул и Лос Анджелис.

В класацията за най-скъпи градове за живеене намират място 133 града, като издръжката на живота се изчислява на база цени на храни и напитки, стоки за дома и лично потребление, наеми, транспортни разходи, комунални сметки, разходи за образование и др.

Най-евтино излиза да се живее в столицата на Замбия Лусака, както и в Бангалор и Бомбай, Индия.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати