София диша 2017 - фестивалът стартира тази събота

20.06.2017
София диша 2017 - фестивалът стартира тази събота

Малко след официалното начало на лятото в София ще се проведе поредното издание на уличния фестивал София диша, като се очаква тази година той да бъде посетен от близо 50 000 души.

За провеждането на фестивала са отделени близо 12 хиляди квадратни метра площ - площад Свети Александър Невски от улича Раковски до булевард Васил Левски.

Първото издание за лятото на фестивала София диша ще се проведе на 24 и 25 юни, а на 26 и 27 август.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в нов формат, съобразен с българското председателства на Съвета на ЕС през 2018 година.

Наред с основните зони, които всяка година се обособяват, ще има и Зона България, насочена към туристите и посветена на представянето на българското материално и нематериално наследство.

Гостите на фестивала ще могат да се забавляват с най-различни занаяти, изкуства, спорт на открито, ще има и специални занимания за деца.

В рамките на двата фестивални дни зоната около площад Александър Невски ще бъде затворена за автомобили. Изключение ще бъде направено само за паркинга на туристическите автобуси, но той ще бъде изместен извън фестивалната зона.

3
Общо гласували: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати