Pochivka.com»Статии и Новини»Новини»За пръв път: Фонтаните във Ватикана пресъхнаха

За пръв път: Фонтаните във Ватикана пресъхнаха

Пламена M.Пламена M.
Джедай
206
Ватикана

За пръв път в историята на Ватикана фонтаните пресъхнаха. Властите въведоха режим на водата.

Властите във Ватикана спряха водата в стотина фонтана, включително два изящни водоскока в бароков стил на площад Свети Петър. Това се случва за пръв път, което го превръща в прецедент.

Причината фонтаните да пресъхнат е продължителната суша, която застигна Рим тези дни. През следващите няколко седмици без вода ще останат около сто фонтана. В настоящия момент изключени са два водоскока, сътворени през 17-и век от скулпторите Карло Мадерно и Джан Лоренцо Бернини.

Горещините в италианската столица са наистина страшни. В последните две години валежите паднаха под средните нива за района, което стана и причина фонтаните са бъдат спрени. Режимът на водата е нещо, което се случва за пръв път. От Ватикана помолиха всички граждани да са толерантни.

Фонтани в Рим

Рим винаги е бил благословен с много вода, а настоящото положение е изключение. През юли са паднали със 72 на сто по-малко дъждове от средните за месеца, а през юни - със 74 процента по-малко. Папа Франциск винаги е имал грижата за ресурсите на планетата. Той за първи път публикува документ на Светия престол, посветен на опазването на околната среда. В него той призова световните лидери да предприемат бързи действия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати