Община Несебър въвежда ред в търговската дейност в Стария град

07.05.2010
Община Несебър въвежда ред в търговската дейност в Стария град

За предстоящия туристически сезон търговската дейност в Стария град на Несебър е приведена в лицеприятен вид. Кметът Николай Димитров информира, че още преди две години е направена нова схема за алейната търговия.

Изградена е улица на занаятите, както и сергиите на търговците са изнесени по - далеч от паметниците на културата. Кметът е разговарял и със собствениците на щандове, поставени пред къщите им. Те също трябва да отговарят на определени станданрти.

Жителите на Несебър си дават сметка, че за да бъде града привлекателно място за туристите, трябва да се спазват правилата и нормите на живеене.

В Несебър ще бъде построене и сграда за представителни нужди, където ще се избършват бракосъчетанията. Определеното място е до Морската гара и е подходящо, поради намиращия се там паркинг.

Предстои възстановяване на църквите „Св. Параскева” и „Свети архангели Михаил и Гавраил”, а църквата „Св. Стефан” е вече възстановена. Видно е, че община Несебър полага много усилия за поддържане на богатото и историческо и културно наследство.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати