Регион Балкания открива летния сезон на 6 юни

06.06.2010
Регион Балкания открива летния сезон на 6 юни

Официалното откриване на летния сезон за регион Балкания, обединяващ общините Етрополе, Тетевен, Троян, Априлци и Елена ще бъде на 6 юни на централния площад в Троян.

Организатори на проявата са община Троян и Туристически клуб "РеМарк". По финансови причини тази година откриване няма да се прави в останалите общини, както е процедирано в предходните години.

Тази година община Троян ще заложи на на уикенд и сезонния туризъм, сподели заместник-кметът Мариян Балевски. Стремежът ще бъде да се привлекат най – вече български туристи.

Общината разполага с 3200 легла в над 250 хотели и къщи за гости, 200 заведения за хранене, развлечения и кафе-сладкарници. И цените на хотелите ще бъдат с около 20 -30 процента по – ниски.

През месец юли се очаква в Троян да пристигне група френски туристи за караванен туризъм. Общината разполага с възможности за развитието на този вид туризъм. Предстои да бъде оформен къмпинг, който да приема подобни туристи.

На територията на община Троян има възможност и за развие на спорта. Тук се намира писта да мотокрос, на която се провежда кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм. А пистата за off road състезания с АTV се намира край село Дълбок дол.

За развитие на изложението в Орешак, където се показват български занаяти се очаква да бъдат осигурени 1.4 млн. лева. Техническият проект вече е внесен за обсъждане.

В културния календар на община Троян има отбелязани няколко важни дати. А те са: 26 юли - празник на планината и билките, 15 август - храмов празник на Троянския манастир, 18 септември - Празник на сливата.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати