Велинград чества една година от обявяването си за СПА столица на Балканите

13.06.2010
Велинград чества една година от обявяването си за СПА столица на Балканите

Велинград е курортен център, посещаван от любителите на СПА туризма, красивата природа и добрите условия за релакс. Община Велинград се е погрижила гостите на града да имат и разнообразен културен живот.

Тук в периода от 2 до 11 юли ще се проведат Велинградските празници на културата. Предлаганата програма е разнообразна и атрактивна, отговаряща на вкусовете на всички.

Първото мероприятие, с което ще започнат тържествата е на 2 юли. Духови оркестри и мажоретни състави ще представят своите програми.

На 3 юли е отбелязването по тържествен начин на Деня на Велинград и 1 година от обявяването на града за „СПА столица на Балканите“.

В следващите дни ще бъде открита изложба на Рени Бакърджиева – „Картини и вода“, ще могат да се гледат театрални постановки на самодейни състави.

Не са забравени и любителите на фолклора. На 7 юли ще има дефиле на фолклорни състави, между които има и представители на Гърция и Румъния.

Тържествата ще бъдат закрити на 11 юли с Гала концерт на лауреатите на Първи международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза“.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати