Дни на Банско в Кавала

28.07.2010
Дни на Банско в Кавала

Между община Банско и община Кавала има установени отношения. По инициатива на двете управи се проведоха Дни на Банско в Кавала. Програмата започна със среща в кабинета на кмета Константинос Симитис, който прие колегата си Александър Краваров и заместника му Сашка Въчкова.

Самодейци от читалище "Никола Вапцаров" в Банско три поредни вечери представяха банския фолклор и танци на крайбрежната алея в беломорския град.

Край морето бяха подредени щандове, където двете общини предлагаха на посетителите апетитни хапки от традиционната си кухня наред с промоционални брошури и сувенири.

В рамките на празниците бе проведена и среща между организациите, занимаващи се с туризъм. От страна на Банско присъстваха представители на "Туристическа асоциация Банско", "Съюз на туристическия бизнес в Банско" и "Алианс за популяризиране и развитие на туризма в регион Банско".

Домакините бяха представени от председателя на Търговско-промишлената камара в Кавала и председател на организацията на агенциите за недвижими имоти Поцайтидис, председателят и секретарят на Асоциацията на туроператорите в Кавала Георгиус и Ахтопулос, както и председателят на хотелиерската асоциация Атанасио.

На срещата основната тема бе сътрудничеството в областта на туризма. Набелязани бяха и конкретни мерки за изготвяне на програма за туристически обмен, както и предлагането на съвместни туристически пакети.(bansko.net)

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати