Несебър празнува на 15 август

07.08.2010
Несебър празнува на 15 август

На 15 август, когато българската православна църква отбелязва деня на голяма Богородица, Несебър чества своя празник. Тазгодишният празник ще премине под мотото „Аз обичам зелен Несебър”.

Идея на мотото е да се акцентира върху екологията, която е приоритетна политика за 2010 за всички общински структури.

Еко акцентите ще бъдат различни, като се започне от поканите, премине се през плакатите за празника, отпечатени върху рециклирана хартия и се завърши с чашките за почерпка на гостите, направени от органично разлагаща се хартия.

Тържествата, посветени на празника ще бъдат на шест сцени. На 14 август ще се проведе конкурс за красота за избиране на Кралицата на Несебър. 15 август е наситен с множество събития. Гостите ще могат да видят представянето на ветроходните клубове с парад на ветрилата.

След това община Несебър ще представи най-новия си собствен културен продукт - музикално-сценичен спектакъл. Ще бъде представена историята на града в пет картини.

Ще бъдат организирани две партита. Едното на професионалистите от БГ радио и другото на перфекционистите от хип-хоп формацията The Center. Идеята на двете партита е, публиката да не бъде пасивна, а да може активно да включва в празника.

За всички жители и гости общината е подготвила почерпка с вино от Черноморския регион.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати