Син флаг за 12 български плажа

26.05.2012

Международният сертификат "Син флаг" бе присъден на 12 плажа по Черноморието и на едно яхтено пристанище. Сертификатът се присъжда за качество, чистота и безопасност.

За тази година са отличени плажовете на курортите Албена, Дюни, Слънчев ден и Елените, южният и северният плаж на Слънчев бряг, плаж "Хармани" в Созопол, плаж Поморие – изток, Новият, Източният и Централният плаж на Свети Влас и Буните във Варна.

Това е 25 юбилейно присъдено звание. Целта на определяне на носителите на Син флаг е да отличава чистите и безопасни плажове, подтиквайки към опазване на крайбрежните зони.

Син флаг за 12 български плажа

За да получан Син флаг плажовете се сертифицират от международно жури, в което влизат представители на Екологичната програма и Световната туристическа организация към ООН, Европейския съюз за опазване на крайбрежията.

Призът се дава само за един сезон и той се отнема в случай на неспазване на изискванията. Участието в програмата е доброволно. Ежегодно еко-приз се присъжда на над 3550 плажа и яхтени пристанища в 41 държави в Европа, Южна Африка, Мароко, Тунис, Нова Зеландия, Бразилия, Канада и Карибите.

5
Общо гласували: 2
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати