Общини в Смолянско популяризират заедно туристическите си обекти

05.10.2012

Четири общини Смолян, Чепеларе, Златоград и Рудозем ще популяризират туристическите обекти на техните територии с обща програма. Те ще работят по съвместен проект „Развитие на туристически регион Средни Родопи и маркетинг на неговите дестинации”.

За община Смолян това са „Каньонът на водопадите”, Планетариумът, крепостите около града и музеите. За Чепеларе обектите са „Чудните мостове”, туристическите обекти в региона на връх „Персенк”.

Средновековната крепост „Козник”, връх „Циганско градище” и местността „Съдилището” са сред туристическите атракции на община Рудозем.

Общини в Смолянско популяризират заедно туристическите си обекти

От община Златоград ще се популяризират Етнографският ареален комплекс, с всички подобекти в него, а именно - занаятчийските работилници, Килийното училище, църквите, както и бъдещият балнеоложки комплекс, който ще използва термалните води от находището край село Ерма река.

С по-активното представяне на забележителностите от тези общини се цели развиването на зимния туризъм, на алтернативен и екстремен туризъм. Цялостната идея е да се популяризират възможно най-много туристически обекти на територията на Средните Родопи.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати