Пускат туристическо влакче из Долината на тракийските царе

01.02.2013

Долината на тракийските царе съвсем скоро ще може да бъде разглеждана със специално туристическо влакче, което ще развежда туристите из уникалните паметници в Казанлъшката котловина - гробницата на хълма Тюлбето, историческия музей и розариума.

Това ще открие нови възможности за развитието на културния туризъм в района. Кметът на Казанлък Галина Стоянова информира, че влакчето вече е поръчано и се очаква през пролетта атракцията да заработи.

Кметицата сподели още, че ще са необходими около 2 млн. лева за да се обединят в един туристически пакет първите 5 тракийски гробници, "Голямата косматка" и "Оструша" вече са отворени за туристи.

Пускат туристическо влакче из Долината на тракийските царе

Могилите "Хелвеция" и "Грифоните" се нуждаят от още средства за да започнат да функционират като туристически обекти. С осигурените 350 хил. лева до сега е финансирано изготвянето на общ устойствен план на Долината на тракийските царе и са извършени проучвания в тракийската гробница в село Бузовград.

Главната цел на кмета на Казанлък е Долината на тракийските царе да бъде сред българските забележителности, включени в списъка на ЮНЕСКО.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати