Англичани напълниха Банско

06.02.2013

В първите дни на месец февруари в Банско пристигнаха 5 хил. англичани, които буквално окупираха СПА комплексите в курорта.

Очаква се британците да бъдат най-голямата група чужди туристи, защото очакванията са за пристигането на още гости от Острова.

Британските скиори прекарват по няколко часа на местните писти над Банско, а след това се отдават на всички СПА глезотийки, които предлагат тукашните хотели тук - парна баня, сауна, плувен басейн. Вечерта те отмарят с купон във фоайето на комплекса, като рядко обикалят по механите. Любимото питие на гостите е бирата.

Банско

Тази събота броят на английските туристи ще се увеличи с нова група. Повечето от тях са на едноседмична ваканция, но има и такива, на които почивката ще продължи цели 2 седмици.

От хотелските комплекси споделят, че англичаните са добри туристи и обикновено няма проблеми с тях. Някои не харесват българската кухня и предпочитат да се хранят с италианска, китайска и азиатска храна.

Председателят на Туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова сподели, че общия брой на чуждите туристи в Банско е около 10 хил. Наблюдава се засилен интерес и на гости от Украйна, Сърбия и Македония. За съжаление, българи почти няма на почивка в курорта.

Цените в курорта все още не са намалени поради засиления интерес от чуждите туристи. Ценово понижение може да се очаква в края на този месец, когато силният сезон ще е към края си.(bansko.net)

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати